Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brazilski vaterpolo izbornik

Rudić: Brazilcima sam rekao da im vatreni mogu zadati gadne probleme

Ratko Rudić (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
23.12.2013.
u 12:58

– Dobud je apsolutno zaslužio priznanje. Iz godine u godinu igra sve bolje. A imao sam poprilično problema s njim, slao ga kući, ali on je shvatio da sam to radio za njegovo dobro – komentirao je Rudić.

Ratko Rudić nakratko se vratio iz Brazila da Božić i Novu godinu proslavi u domovini. A nazočio je i Noći hrvatskog vaterpola kada je Nikša Dobud proglašen najboljim hrvatskim vaterpolistom 2013. godine. Zanimalo nas je njegovo mišljenje o tom izboru.

– Dobud je apsolutno zaslužio to priznanje. Iz godine u godinu igra sve bolje. A imao sam poprilično problema s njim, slao ga kući (zbog kršenja discipline, izlazaka... nap. ur.), ali on je shvatio da sam to radio za njegovo dobro – komentirao je Rudić.

Desetak dana proveo je u Brazilu, gledao utakmice brazilske lige, razgovarao s potencijalnim reprezentativcima, skućio se...

– Jesam, našao sam stan, ali nije na plažama, nego u jednom mirnijem dijelu Rija – nasmijao se Ratko i dodao: – Što se igrača tiče, uz našeg Josipa Vrlića, u igri je srpski vratar Slobodan Soro. Ako Savez uspije s njima postići dogovor, onda bi to bila znatna pojačanja.

Rudić će natrag u Brazil 3. siječnja i to sad na dulje vrijeme. Dva dana poslije počet će pripreme s brazilskim vaterpolistima, od 8. do 18. siječnja imat će zajedničke pripreme s Nizozemcima.

– U ožujku ćemo nastupiti na Južnoameričkim igrama u Čileu, a u travnju dolazimo u Hrvatsku i ovdje ćemo igrati utakmice s našim klubovima. No, sve te akcije u funkciji su nastupa na OI u Riju 2016. godine.

Činjenica da je iz Hrvatske Rudića je učinila zanimljivim sugovornikom s obzirom na ždrijeb nogometnog SP-a.

– Jesu, pitali su me. Bilo je interesantnih razgovora. Oni uglavnom nemaju puno informacija o Hrvatskoj pa sam ih ja plašio kvalitetom naše reprezentacije. Najavio sam da bismo im mogli zadati gadne probleme – još se malo našalio Rudić.

Komentara 1

IM
imajeric
13:44 23.12.2013.

para je para...a prodana duša ostaje prodana duša...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije