Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROKUP

Rudež: Cedevitu čekamo sa 11.000 navijača

Cedevita partizan
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
08.01.2014.
u 09:44

– U nedjelju nam je jako malo nedostajalo da prekinemo veliki Realov niz. U posljednje vrijeme igram dobro, Unicaji sam zabio 15, Valladolidu 25, a Realu 17 koševa, uz solidan postotak za tri koša – kaže Rudež.

Bivši cedevitaš Damjan Rudež jučer je zacijelo bio spreman baciti se u zagrljaj Mamiću, Jagiću, Baždariću, a vjerojatno i izborniku Repeši, inače Cedevitinu treneru, no večeras će ih u Zaragozi (20.30) poželjeti torpedirati.

Uz trice je život ljepši

– U nedjelju nam je jako malo nedostajalo da prekinemo veliki Realov niz. U posljednje vrijeme igram dobro, Unicaji sam zabio 15, Valladolidu 25, a Realu 17 koševa, uz solidan postotak za tri koša. A uz trice život je ljepši. Nadam se da ću tako nastaviti i u susretu s Cedevitom.

Rudež nije znao da na put nije krenuo neoporavljeni Nolan Smith kojeg stožer čuva za nastavak natjecanja pa Cedevitu smatra vrlo opasnom.

– Cedevita ima takav stil igre da može pobijediti i u gostima i za nju se pripremamo kao da dolazi u punom sastavu. Igra agresivno u obrani i njezini igrači odlično trče pa i bez Smitha nisu podređeni u skupini, u kojoj bih laganu prednost dao Lietuvos Rytasu. No, i Beşiktaş i mi možemo pobijediti u gostima.

Cedevita mi otvorila vrata

Cedeviti će to ovaj put biti teška misija.

– Prosječno imamo između devet i 10 tisuća navijača, a neki dan smo protiv Reala srušili rekord sezone od 11.000. Prošle sezone smo kod kuće izgubili jedino od Reala i Barcelone.

Rudež je u Cedeviti proveo dvije sezone.

– Igrao sam i one sezone kada je Cedevita bila treća u Eurokupu nakon što je pobijedila nekoliko španjolskih momčadi. Moram priznati, to mi je i otvorilo vrata Španjolske.

Nada se da će u Španjolskoj igrati i na ljeto kada će se u toj zemlji održati košarkaški SP.

– Kampanja je već počela, bit će to veliki spektakl.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije