Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROLIGA Košarkaši Cibone nakon dva kola ne znaju za poraz, dok su glavni konkurenti za Top 16 bez pobjede

Rudari u Le Mansu iskopali zlatnu pobjedu

31.10.2008.
u 11:29

Niti kod plus 12 Cibonina pobjeda nije bila sigurna. Nakon što je Vlado Vanjak, kao TV sukomentator, izrazio sigurnost u pobjedu Zagrepčana, većina ljudi koja prati Cibonu duže od npr. godinu dana znala je da će u posljednjih pet minuta biti svega. I bilo je. Uspjeli su Perasovićevi dečki pasti u minus, otvoriti Bluthenthalu čisti šut za plus tri i vratiti se te otići kući pjevajući.@linkbox@

Strateg Cibone opisao je tijek susreta drugog euroligaškog kola ovako:
- Ponestalo nam je snage zbog toga što smo je potrošili u obrani, a oni su nas stisnuli. Stali smo u napadu, igrali preširoko, a nova strategija u obrani na Prkačinu njima je donosila ploda. Srećom, izvukli smo se opet na račun obrane.

Bilo je to 40 minuta umiranja u svemu osim u košarkaškoj ljepoti. Cibonin obrambeni (i ništa više) centar Jared Homan izrekao je sve u rečenici:
- Bila je to teška, fizička igra u kojoj smo mi igrali tvrdo i pobijedili.

Teška utakmica u kojoj se igralo tvrdo vjerojatno uključuje 34 kombinirane izgubljene lopte, kombinirani šut za tri poena od 2/26 i ukupno 18 asistencija. Svi koji nisu: a) navijači jedna od ova dva kluba, b) novinari ili c) mazohisti, teško da su ostavili ovaj euroligaški susret na ekranu.

Međutim, jedan veliki pozitivan "ali" donosi činjenicu da su vukovi na 2-0, dok su glavni konkurenti za Top 16 mjesto, Le Mans i Avellino, na 0-2. Isto tako, nije Le Mans za svih 38 promašenih šuteva imao otvorenu priliku jer je Cibona, kao i protiv Maccabija, igrala vrlo dobru obranu.

Uspjeli su Zagrepčani i nadskakati protivnika (38-36) te svesti jaku centarsku liniju domaćina na devet napadačkih skokova. Na drugoj strani, imali su dvojac Calloway-Prkačin, koji je u nekim trenucima sam izluđivao francusku obranu. Rawle Marshall je zatresao svoju "kantu mlijeka", međutim, nije ju prolio već je zabio dva slobodna bacanja za 53:52 i potvrdio status velikog pojačanja.

Kako nema odmora dok traje sezona, potvrđuje i termin susreta s Crvenom zvezdom u 6. kolu regionalne lige. Peras je pozvao navijače u Draženov dom (subota, 16 sati) jer:
- Potrošili smo se poprilično, pa se nadam da će nam Zagrepčani u subotu doći pomoći u derbiju sa Crvenom zvezdom.

I podsjetnik na nastavak Eurolige. Sljedeći četvrtak u Zagreb dolazi najbogatija euroligaška momčad, grčki Olympiakos, s Nikolom Vujčićem, Theom Papaloukasom, Joshom Childressom i ostalom euroligaškom kremom. Sedam dana nakon toga Cibona putuje na Malagu, gdje će se suprostaviti Unicaji.

Surova realnost govori kako bi Cibona u petom kolu mogla dočekati talijanski Avellino, predvođen Chrisom Warrenom, s omjerom 2-2. I igrati još jedan "povijesno-odlučujući-nikad bitniji" susret.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije