Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRANSFER IZVJESTAN

Rubin za Ibričića daje 5 milijuna, a njemu 600 tisuća eura

Sajam nogometa (1)
Anto Magzan/Pixsell
28.05.2010.
u 20:01

- Nećemo kupovati tek da kupimo. Bolje je razvijati naše igrače nego dovesti nekoga tek da zadovoljimo formu - objašnjava strategiju u prijelaznom roku Ivica Šurjak.

Sve je izvjesniji odlazak reprezentativca BiH Senijada Ibričića iz Hajduka. Ruski je Rubin iz Kazanja ozbiljno zagrizao i, prema svim informacijama, taj bi transfer trebao biti završen 5. lipnja, nakon što Ibričić zaključi svoje reprezentativne obveze.

Ništa službeno

Službena ponuda iz Kazanja još nije stigla u Poljud, to bi se trebalo dogoditi idućih dana, ali zna se većina detalja. Oni zadovoljavaju i Ibričića i bijele. Rubin bi Hajduku platio pet milijuna eura odštete (Hajduk i Ibričić dijele je u omjeru 80:20 posto), a Ibričić bi po sezoni četverogodišnjeg ugovora dobivao oko 600 tisuća eura. S time da bi imao još neke bonuse.

– Ne znam ništa o tome, u klub još ništa nije stiglo – kaže šef Hajdukove struke Ivica Šurjak.

O tom transferu svi nekako šute, a u stvari dovršava se u tišini. Rubin je Ibričića gledao više puta, zadovoljio je kriterije momčadi koja je bila senzacija Lige prvaka i propisno je namučila Mourinhov Inter.

Mladi napadači

Hajduk će se po Ibričićevu odlasku naći u velikim teškoćama. Odlazi najbolji strijelac, igrač koji je prošle sezone donio bijelima mnogo bodova. Ali, u igračkoj ruži Hajduk ima podosta napadača. Ahmad Sharbini bi napokon morao pokazati zašto je skupo plaćen, a tu su još mladići poput Vukušića i Čopa, te Livaje i Lendrića.

– Nećemo kupovati tek da kupimo. Bolje je razvijati naše igrače nego dovesti nekoga tek da zadovoljimo formu. Spomenuo sam Livaju, valjda vam je jasno da ga želimo zadržati, tako se i ponašamo – objašnjava Šurjak.

Usporedo s informacijom o Ibričićevu odlasku, procurilo je da bijeli žele Mehmeda Alispahića.

– Ništa od toga – jasno će Šurjak.

Alispahić je u jednom trenutku figurirao kao Hajdukova želja, ali za 2011. godinu. Prva opcija bio je Zec, koji je bijelima izmakao, a ako je Hajduk sada i poželio Alispahića, vrlo brzo su se u Poljudu ohladili, jer Šibenik za vrijednog veznog igrača očekuje oko milijun i pol eura.

Inače, u Poljud je stigla potvrda iz Hamburga, Petrićev Hamburger SV pristao je na prijateljsku utakmicu, koja bi se trebala igrati 14. srpnja, tri dana prije susreta Superkupa s Dinamom. Preostalo je još da Hajduk pošalje pozitivan odgovor u Hamburg.

Proziv će biti, podsjetimo, 14. lipnja, a osnovni dio priprema održat će se na Pohorju. Hajduk u Sloveniju putuje 20. lipnja, povratak je predviđen za 2. srpnja. U Sloveniji će bijeli igrati dvije prijateljske utakmice, 30. lipnja s Domžalama, a još traže protivnika za dan poslije. Ostali dio priprema obavit će u Splitu.

Komentara 1

TO
Torcida1965
13:37 02.06.2010.

interesira me zasto je moj zadnji komentar izbrisan? da li zato sta netko na jedan kulturan nacin pokusava spojiti navijace iz dijaspore svojoj majci? bolje bi van bilo da se raspitate i informirate o kome se radi, nego da briste bez ikakvog znanja. mozda kultrno ponasanje nije pozeljno na ovin stranicama,da li drugi put moram nekom psovati mater i porijeklo da bi ste vi bili zadovljni? jadna zalosti,iako san veliki navijac hajduka,ali dajem mamicu pravo kad vas je nazvao rakom nase drzave! pozdrav iz dijaspore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije