Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOKOMOTIVA - HAJDUK 2:1

Rubil zabio najljepši autogol u povijesti HNL-a

Lokomotiva
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/5
20.03.2010.
u 16:57

– Danas se sramim i stidim. Ovo je bilo daleko od razine na kojoj mora biti Hajduk – ljutit je bio Poklepović.

Optimistične najave Lokomotivinih igrača bile su i te kako utemeljene. Svladali su lokosi favorizirani Hajduk (2:1) i zasluženo upisali bodove te se primaknuli Splićanima na ljestvici na samo jedan bod. Iz ove utakmice najviše ćemo pamtiti čudesan Rubilov autogol u 8. minuti.

Hvatali se za glavu

Havojić je driblingom pokušao ući u 16-erac Hajduka s lijeve strane. No, lopta mu je pobjegla, a desni Hajdukov branič Goran Rubil od prve ju je junački “stisnuo” i sa 16 metara iskosa pogodio vlastitu mrežu! Splićani su se očajnički u nevjerici hvatali za glavu.


Lokomotiva - Hajduk
Uploaded by mihmek22. - Discover the latest sports and extreme videos.

Autogol za pamćenje, možda i najljepši otkad je Hrvatske lige! Lokomotiva je dobro otvorila utakmicu i do 15. minute Hajduk se nije sastao s loptom. A tada je Herceg na pladnju ponudio loptu Tomasovu, koji se sjurio po boku, odigrao povratnu loptu Vukušiću i na semaforu je zabljesnulo 1:1. Poslije izjednačenja Hajduk je preuzeo niti igre i Lokomotiva je opasno živjela sljedećih 20-ak minuta. No, Sharbini, Tomasov i Ibričić nisu uspjeli svladati Kelavu. Domaćin je u završnici prvog dijela uspostavio ravnotežu i na odmor otišao s pogotkom prednosti. Mesarić je u 45. minuti krasnom dijagonalom pronašao Havojića, koji je ušao u 16-erac, prevario Strinića, a razvikani Hajdukov lijevi branič srušio je Havojića i bio je to 11-erac, koji je Bule pretvorio u Lokomotivino 2:1 vodstvo.

Fantastični Kelava


Fantastično je Kelava obranio Andrićev udarac u 65. minuti – Hajdukov je veznjak tukao s pet metara, a Kelava je loptu odbio u vratnicu! Hajduk jedo kraja imao više loptu u nogama, pokušavao je izjednačiti, no rezultat je ostao nepromijenjen.

Trener Hajduka Stanko Poklepović bio je jako ljutit:

– Danas se sramim i stidim. Lokomotiva je zasluženo pobijedila, a mi smo bili rastrgani i daleko od razine na kojoj Hajduk treba biti.

A strateg lokosa Roy Ferenčina je rekao:

– Dečki su bili silno motivirani i danas bi dobili i jaču ekipu od Hajduka.

Komentara 4

MR
mirha.rudes
18:20 20.03.2010.

Rubil je u ZAGREBU proglašen za počasnog građanina,jer ono kaj je on napravio za Lokomotivu ne događa se svaki dan.Kome još nije jasno da je vlak uvijek brži jedino Tovari nikako da skopčaju.

LU
luena
18:19 20.03.2010.

Znaci nije Hajduku uspjelo zaustavit Dinamovu Lokomotivu kako je Subasic reka... Neka nisu ni zasluzili,a sto ce tek Dinamo da im napravi. :)

ZM
zmaj5
19:35 20.03.2010.

Neki dan sam rekao kad je Tomasov lupao da će rasturiti sve u ligi da ovakve izjave nisu primjerene za klinca koji još nije pošteno omirisao pravi nogomet.Eto šta se danas desi,sada se Hajduk napali na Dinamo,pa neka i pobjedi šta to vrijedi kad godinama ništa nije osvojio.Pamte se pehari u vitrini,koga briga koji je rezultat bio prije 4 5 godina..Ako je Hajduku samo cilj da okrene Dinamo onda još dugo nebude vidio prvo mjesto HNL.a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije