Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nogometaš godine

Rosso: Mandžo je najbolji, a Rebić će biti pakleni igrač

Ante Rebić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
27.12.2013.
u 11:27

– Luka Modrića prema statistici je čovjek s najvećim brojem točnih dodavanja u Primeri. Luka je igrač koji je san svakog trenera

Stalno je na relaciji Hrvatska – Izrael, najčešće na liniji Split – Haifa. Takav je život Giovannija Rossa još tamo od 1996. godine kada je kao 23-godišnji, gotovo anoniman nogometaš, krenuo svoju afirmaciju tražiti u Izrael. I sve što je napravio bilo je pravo malo čudo.

Debitirao sa Srnom

Od razočaranog splitskog momka koji nije našao svoje mjesto u Hajduku postao je jedan od najboljih stranaca svih vremena koji je kročio u Svetu zemlju. Rosso je toliko oduševio, “kupio” Izraelce da su ga molili da uzme državljanstvo, da zaigra za reprezentaciju.

Međutim, Otto Barić pozvao ga je u reprezentaciju i uoči 30. rođendana debitirao je protiv Rumunjske te dres Hrvatske nosio do kraja Europskog prvenstva 2004. godine. Zanimljivo, u istoj utakmici debitirao je 20-godišnji Darijo Srna. Bio je to početak velike karijere aktualnog kapetana Hrvatske.

– Izrael je moja druga domovina, ali igranje za Hrvatsku za mene je ostvarenje svih snova – kazao je tada Rosso.

Nešto kasnije, 2009. godine ostvario je drugi san, zaigrao je za Hajduk. Ostao je upamćen po zapaljenoj dimnoj baklji nakon pobjede nad Dinamom. Tada je kažnjen s osam tisuća kuna. Rosso se ispričao, ali...

– Slavio sam pobjedu nad Dinamom, ponijela me atmosfera. Ma, ako opet pobijedimo Dinamo, zapalit ću još deset baklji – izjavio je tada Rosso koji je kao klinac s Hajdukom išao na gostovanja.

Javio nam se iz Izraela, danas je on poslovni čovjek koji spaja sport i gospodarstvo. Naravno, nogomet prati iz dana u dan. Kod njega nije bilo dvojbi kada se traži najbolji igrač Hrvatske u 2013. godini.

– Mandžukić u prosjeku zabija svaku drugu utakmicu, u 2013. godini osvojio je trofeja za cijelu karijeru. A vrhunac se zbio u finalu Lige prvaka. To je jedan od najvećih trenutaka za nogometaša, zabiti gol u finalu i osvojiti Ligu prvaka. A to je Mariju uspjelo s Bayernom.

Luka Modrić koji u posljednje vrijeme igra odlično igrač je kojeg je Rosso želio posebno pohvaliti.

– Luka Modrića prema statistici je čovjek s najvećim brojem točnih dodavanja u Primeri. Luka je igrač koji je san svakog trenera, puno trči, lopte su mu točne, znam da mu često zamjeraju realizaciju, no meni je on sjajan.

Iznimno cijeni učinak Rakitića, Srne i Pletikose koje je stavio u vrh svog izbora. Rosso vjeruje da će Hrvatska u Brazilu ostaviti pozitivan trag i proći u drugi krug natjecanja.

– Bit će zanimljivo, to je jedno od najvećih natjecanja u povijesti. A mi ga otvaramo, i to s Brazilom. Ta utakmica za svakog je nogometaša ostvarenje snova – kaže Rosso.

Niko zna prepoznati

A kao najveću nadu Hrvatske vidi Antu Rebića. Uostalom, tog mladića i izbornik Niko Kovač vidi kao veliki potencijal pa Rebić trenutačno figurira kao jedan od sigurnih putnika na Svjetsko prvenstvo.

– Još u mlađim kategorijama Rebić je pokazivao da je pravi nogometni biser, dragulj. To je i potvrdio odlaskom u Fiorentinu. Vjerujem da će nakon potrebne adaptacije pronaći svoje mjesto u momčadi iz Firence – zaključio je Giovanni Rosso.

Rossin izbor nogometaša godine:

Mario Mandžukić (Bayern) 10 bodova

Luka Modrić (Real) 9

Ivan Rakitić (Sevilla) 8

Darijo Srna (Šahtar) 7

Stipe Pletikosa (Rostov) 6

Dejan Lovren (Southampton) 5

Josip Šimunić (Dinamo) 4

Ivica Olić (Wolfsburg) 3

Vedran Ćorluka (Lokomotiv) 2

Duje Čop (Dinamo) 1

Nada godine:

Ante Rebić (Fiorentina) 5

Tin Jedvaj (Roma) 4

Alen Halilović (Dinamo) 3

Mario Pašalić (Hajduk) 2

Lovre Kalinić (Hajduk) 1

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije