Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ENGLESKI VELIKAN

Rooneya i društvo kupuje kraljevska obiteljs iz Abu Dhabija

Derby County v Preston North End - Carabao Cup - Second Round - Pride Park
Nick Potts/Press Association/PIXSELL
07.11.2020.
u 15:00

Vlasnik Derby Cuntya je lokalni poslovni čovjek Mel Morris, koji ga je kupio 2015. godine i imao velika ulaganja u transfere i plaće, no klubu nije uspio povratak u Premier ligu

Engleski drugoligaški klub Derby County, čiji je kapetan i pomoćni trener Wayne Rooney, u petak je potvrdio da će uskoro dobiti novoga vlasnika - kraljevsku obitelj iz emirata Abu Dhabi.

Klub je objavio da je postignut "načelni dogovor", a Šeik Khaled bin Zayed Al Nehayan, koja je rođak šeika Mansoura, vlasnika Manchester Cityja, potvrdio je da je dobio i odobrenje Engleske lige o preuzimanju. 

Dvije su strane pregovarale od svibnja, a vjeruje se da bi Arapi za drugoligaša platili oko 66 milijuna eura.

Šeik Khaled već je dvaput pokušavao kupiti engleski klub - godine 2018. poslao je ponudu od 2 milijarde eura Fenway Sports grupi, vlasniku Liverpoola, a zatim je prošle godine ciljao Newcastle, ali ni taj pokušaj preuzimanja nije uspio. 

Vlasnik Derby Cuntya je lokalni poslovni čovjek Mel Morris, koji ga je kupio 2015. godine i imao velika ulaganja u transfere i plaće, no klubu nije uspio povratak u Premier ligu.

Derby County je trenutno posljednji u Engleskoj drugoj ligi nakon 10 kola, a treneru Phillipu Cocuu se sprema otkaz. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije