Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najbolji nogometaš premiershipa

Rooney: Bilo mi je teško igrati s Ronaldom

Wayne Rooney
AFP
15.05.2010.
u 16:29

Prilikom preuzimanja novinarske nagrade za najboljeg nogometaša u Premierligi protekle sezone napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney priznao je da ga je Cristiano Ronaldo gušio u igri.

- S Ronaldom u paru bilo je drukčije. On se nazabijao golova, ali njegovu partneru u vrhu napada nije nimalo jednostavno – rekao je Rooney, koji se preporodio upravo odlaskom Portugalca u Madrid zabivši protekle sezone 26 prvenstvenih golova za United.

- Imao je Ronaldo običaj loptu "donositi" u 16-erac. U takvim okolnostima napadač koji je u 16-ercu nema kamo pobjeći, otvoriti se – pojasnio je 24-godišnji napadač engleske nogometne reprezentacije.

Ronaldo je u sezoni 2007/2008 zabio 42 gola za United u svim natjecanjima, dovukavši momčad Alexa Fergusona do engleskoga i europskog naslova.

Nefunkcioniranje s Ronaldom odvelo je pak Rooneyja sve dalje od 16 erca, na mjesto desnog krila, što je darovitog golgetera potpuno iscrpljivalo zbog obrambenih zadaća.

- Uoči početka ove sezone trener Ferguson rekao mi je da od mene očekuje da više zabijam glavom. S obzirom da me najčešće dotad koristio na desnokrilnoj poziciji pitao sam ga: "Kako? Zar da trčim u 16-erac na vlastiti centaršut"?

- Tijekom ljeta izgubili smo Teveza i Ronalda, koji su zabijali najviše. Znao sam da će se to početi očekivati od mene. Menadžer mi je rekao da me želi više u 16-ercu i da sam možda s godinama odlutao previše daleko od gola. Nastojao sam čim bolje kontrolirati vlastitu energiju, ostajao u 16-ercu. Kad su prilike počele stizati, osjećao sam se dovoljno svježe da bi ih realizirao. Onda je krenulo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije