Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUNDO DEPORTIVO

Ronaldo želi povratak u Europu poslije samo pola godine. Prijeti mu suspenzija od četiri mjeseca?

Saudi Arabia - Saudi Pro League - Al Nassr v Al Shabab
Ahmed Yosri/REUTERS
23.05.2023.
u 22:18

Kako prenosi španjolski medij Mundo Deportivo, Ronaldo nije zadovoljan kako situacijom u klubu iz Rijada i želio bi se vratiti u Europu, ali ipak postoji veliki problem

Avantura Cristiana Ronalda u Saudijskoj Arabiji mogla bi se završiti puno prije nego što se očekivalo. Nakon samo pet mjeseci, portuglaska superzvijezda spreman je prije vremena napustiti klub Al Nassr, ali postoji jedan veliki problem koji ga u tome sprječava i financijske je prirode. 

Kako prenosi španjolski medij Mundo Deportivo, Ronaldo nije zadovoljan kako situacijom u klubu iz Rijada i želio bi se vratiti u Europu, ali ipak postoji veliki problem. Portugalski igrač je potpisao ugovor za nevjerojatnih 200 milijuna eura po sezoni i u slučaju raskida bez opravdanog razloga, dobio bi maksimalnu kaznu i plaćao bi penale Al Nassru za preostale dvije godine ugovora.

Odšteta bi se izračunala uzimajući u obzir nacionalno zakonodavstvo, karakteristike sporta i druge objektivne kriterije. I ne samo to, osim obaveznog plaćanja odštete, zakon predviđa i sportske sankcije za igrača koji raskine ugovor tijekom trajanja važećeg ugovora.

Kazna se sastoji od četiri mjeseca neigranja službenih utakmica, što u zalasku Ronaldove karijere nije opcija na koju bi mogao tek tako pristati.

VEZANI ČLANCI:

Prema svemu navedenom, teško je očekivati da će Ronaldo tek tako raskinuti ugovor sa klubom iz Arabije. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije