Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi El Clasico

Ronaldo protiv Barce na klupi, Modrić najavljen u prvih 11

Luka Modrić
Reuters/Pixsell
01.03.2013.
u 17:06

– Znam da radite svoj posao, ali pretjerali ste. Napadate nas nakon nekoliko lošijih utakmica.

Nakon velike 3:1 pobjede Reala na Camp Nou u Kraljevu kupu ove srijede, već sutra na Santiago Bernabeuu očekuje nas novi El Clasico (16 sati, Sportklub Prime). Ova prvenstvena utakmica ni jednoj ni drugoj momčadi nije od presudne važnosti pa španjolski mediji najavljuju da će oba trenera čuvati igrače za dvoboje Lige prvaka.

Lionel propustio trening

Mourinho bi zbog gostovanja na Old Traffordu na klupi mogao ostaviti čak i svoju najveću zvijezdu Cristiana Ronalda. Madridski AS predviđa da bi s klupe trebali krenuti Varane, Ramos, Özil, Khedira i Xabi Alonso, dok bi Pepe, Ricardo Carvallo, Essien, Kaka i naš Modrić trebali startati od prve minute. Podsjetimo da je Cristiano na klupi prosjedio i prvo poluvrijeme u La Coruni. Za Barcelonu bi od prve minute trebao startati David Villa. El Clasico će pak sigurno propustiti Xavi, zbog ozljede bedrenog mišića. Inače, Xavi ima najviše nastupa u El Clasicima od svih aktivnih igrača – čak 37.

Podsjetimo, prednost Barcelone nad Realom u prvenstvu je velikih i nedostižnih 16 bodova, no ovo utakmicu ni jedni ni drugi ne žele izgubiti. Real želi tri boda kako bi dokazao da izbacivanje Barcelone iz kupa i pobjeda 3:1 na Camp Nou nije slučajna, a Katalonci traži pobjedu za izlazak iz krize i podizanje samopouzdanja uoči uzvrata u Ligi prvaka protiv Milana. Izgube li Katalonci i ovaj susret, bit će to definitivan znak za uzbunu u redovima Blaugrane. Naime, u posljednjih sedam utakmica Barcelona ima svega tri pobjede, uz dva remija i poraza. Sutrašnji novi kiks na Bernabeuu bio bi znak da Barcelonina tika-taka treba nove baterije, odnosno da hitno treba nešto mijenjati.

– Nismo navikli na ovakvu situaciju. No, imam puno vjere da će momčad krenuti prema naprijed – napisao je Messi na svom Twitter-profilu.

Argentinac je propustio današnji trening zbog viroze, no najavljen je u prvih 11 za sutrašnji susret.

Roura napao novinare

A privremeni glavni trener Barcelone Jordi Roura jučer je napao novinare:

– Znam da radite svoj posao, ali pretjerali ste. Napadate nas nakon nekoliko lošijih utakmica. Glupost je da ćemo mijenjati svoj stil igre koji smo gradili godinama zbog dva-tri poraza. Također, nepravedni ste prema Messiju. Često igra bolestan i umoran, ali se ne žali i traži opravdanja. Pa i on je samo čovjek – poručio je Roura.

Dobra vijest za Real Madrid je što se Iker Casillas vratio lakšim treninzima nakon ozljede prsta ruke. Očekuje sa da će moći zaigrati već krajem mjeseca. 

 

Komentara 2

CR
crocro
07:37 02.03.2013.

E, moj Luka, ako si pametan i hrabar, a vjerojatno jesi, onda znaš da će ti ova utakmica biti jedna od posljednjih šansi da se ustališ u početnim sastavu. U suprotnom ustaliti ćeš se na klupi, do prve prigode za trampu. Više nitko neće trpiti tvoje oscijalcije u igri. Malo bljesneš, izludiš publiku, dignu te u nebesa, a već slijedeći puta razočaranje i priče da si najveći promašaj u klubu. Pa onda malo bljesneš pa slijedeći put te nigdje na terenu ne primjećuju, a onda te primjećuju u slijedećim utakmicama na klupi, pa te malo puste na teren u produžecima kako bi se pisalo da si igrao, i tako u krug. Moraš shvatiti da je tvoja situacija ozbiljna i da se od tebe očekuje hrabrost, akcija i igra dostojna imena kluba. Ti više namaš nikakvih opravdanja za eventualno loše igre. U takvom scenariju si otpisan a kofere ćeš u sobi morati držati na "gotovs". Zato daj sve od sebe i pokaži da si upravo ključ kojim se otključavaju Realove pobjede.

Avatar Tiran
Tiran
07:52 02.03.2013.

Ovu će utakmicu Barca dobiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije