Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJVEĆI MAJSTORI

Ronaldo nije ni blizu Messija, a na vrhu najboljih našao se i Sammir

Lionel Messi
Foto: UESyndication/PIXSELL
07.02.2015.
u 09:26

Argentinac ima 92 uspješna driblinga, Ronaldo svega 29...

Španjolska nogometna liga uistinu je atraktivna, bogata i prepuna sjajnih nogometaša koji znaju kako zabaviti i oduševiti navijače na tribinama i pred malim ekranima. A u njoj igraju i velikani kao Cristiano Ronaldo i Lionel Messi.

Ali kad je o driblinzima riječ, Portugalac nije ni blizu genijalnom Argentincu. Zapravo, nitko mu nije ni blizu. U ovoj sezoni ima 92 uspješna driblinga, a drugi iza njega je Fede Cartabia iz Cordobe s 55. Ronaldo ima 29! Zabio je 28 golova...

To samo otklanja sve eventualne sumnje u kontrolu lopte i način igre. Dok Ronaldo voli igrati na širokom prostoru i primati loptu, Messi voli biti uz nju i prolaziti kroz sredinu. Također, činjenica da se na listi našlo podosta nogometaša iz, uvjetno rečeno, slabijih klubova, potvrđuje da oni plaćeniji i malo "zvjezdanijeg" statusa imaju više slobode u igri pa samim time više driblaju i imaju više uspjeha na tom planu.

Zanimljivo, na listi je i Sammir, a koliko je uspješan pogledajte na Goal.com.

>> Messi hat-trickom srušio Deportivo, sjajni Rakitić mu dvaput asistirao!

Komentara 10

MA
MagnusJohnson
10:39 07.02.2015.

E još kad bi pobjednik u nogometu bio onaj koji više dribla umjesto onog koji više zabija, Messi bi bio prvak svijeta.

DI
dinamojavolim1
11:10 07.02.2015.

pogrijesio sam:messi ima 10 asista,ronaldo 9

MO
moveax
13:41 07.02.2015.

Nije samo stvar driblinga, vec i njegovih pasova, prvi dodir s loptom, kontrola lopte, nogometna inteligencija...sve to daleko iznad Ronalda. Broj golova je produkt vise stvari, bolja ekipa, vise jedanaesteraca i naravno sreca. Messi je ove sezone imao preko 10 vratnica i samo 2 jedanaesterca. Ronaldo ima bolju ekipu i daleko veci broj jedanaesteraca. Golovi su bitni, ali su samo dio cjelokupne slike. Maradnoa nije zabijao puno ali je radio cuda na terenu. Ronadlo moze samo sanjati talenta Mesija koji se dogadja valjda jedanput u 50 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije