Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ballon d'Or

Ronaldo: Netko iz Barcelone će dobiti Zlatnu loptu

Zlatna lopta
Reuters
27.10.2009.
u 10:50

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo priznaje da je spreman prepustiti uglednu nagradu Ballon d'Or, odnosno Zlatnu loptu u izboru France Footballa.

Prošle godine je u tom izboru Cristiano Ronaldo, kao igrač Manchester Uniteda, pobijedio ispred Lionela Messija iz Barcelone te Fernanda Torresa iz Liverpoola.

- Sasvim je logično da nagrada ode u ruke nekom od igrača Barcelone. Prvaci su Europe, što je velika prednost, prvaci su Španjolske i mislim da prevelike dramatike oko izbora nema. Zapravo, jedino je nepoznato hoće li najbolji biti Messi, Iniesta ili Xavi - rekao je Cristiano Ronaldo, danas velika uzdanica Real Madrida.

- Da smo pobijedili u rimskom finalu Lige prvaka, onda bi se netko od igrača Manchester Uniteda mogao nadati peharu, ali ovako su šanse gotovo nikakve.

Recimo da je posljednji slavljenik, a igrač Barcelone, bio Brazilac Ronaldinho, koji je u ovom izboru slavio 2005. godine ispred dva Engleza Franka Lamparda i Stevena Gerrarda.

Messi i Nino najbolji igrači u Španjolskoj
Barcelonin Lionel Messi i Tenerifeov Nino proglašeni su najboljim nogometašima prve i druge španjolske lige za sezonu 2008./09. u izboru profesionalnih nogometaša u Španjolskoj.

Isti je žiri najboljim trenerima sezone proglasio Barcelonina Josepa Guardiolu i Tenerifeova Josea Luisa Oltru, dakle, stratege momčadi koji su osvojili španjolsku Primeru, odnosno ligu Adelante (druga liga).

Najboljim vratarima proglašeni su Iker Casillas (Real Madrid) i Claudio Bravo (Real Sociedad), a Daniel Alves (Barcelona) i Marc Bertrand (Tenerife) najboljim braničima.

U konkurenciji veznih igrača slavili su Xavi (Barcelona) i Abel Aguilar (Hercules), dok su najboljim ofenzivnim veznjacima suigrači i suparnici ocijenili Andresa Iniestu (Barcelona) i Alfara (Tenerife).

Otkrića sezone su Sergio Busquets (Barcelona) i Diame (Rayo Vallecano).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije