Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUPINA G

Ronaldo, da te vidimo! Možeš li sam zaustaviti čak i njemački stroj?

Cristiano Ronaldo
Foto: Reuters (Ilustracija)
16.06.2014.
u 08:15

Nacija se s europske obale Atlantika trese, napustio je posljednji trening s vrećom leda na koljenu, no portugalski šef Paulo Bento sigurno će riskirati i poslati ga pred Nijemce.

Okružen sa šest bijelih jastuka, u trenutku kad je otvorio oči jutros u hotelskoj sobi u Salvadoru, prvo što je najbolji nogometaš svijeta vidio bio je, ni više ni manje nego – njegov poster na zidu! Kod najboljeg igrača svijeta, vlasnika Zlatne lopte, stvari tako funkcioniraju. Mora imati svoju sliku gdje god dođe... Jer sviđa se sam sebi. Lako za sliku, ali čovjek si je otvorio i vlastiti – muzej! Koga veseli, može u Funcali na Madeiri posjetiti Muzej CR7, koji je posvećen Cristianu Ronaldu, a koji je, dakako, otvorio ponosni vlasnik – Cristiano Ronaldo. On je i donirao većinu postava čiji su motivi posve predvidljivi. Voli da ga i drugi gledaju, a večeras tom narcisoidnom Portugalcu zadatak na otvaranju SP-a nije nimalo lak. S Nijemcima otvara u 18 sati, a nije fit. Nacija se s europske obale Atlantika trese, napustio je posljednji trening s vrećom leda na koljenu, no portugalski šef Paulo Bento sigurno će riskirati i poslati ga pred njemački stroj.

– Ma sve je u redu, stisnut ću zube – rekao je Ronaldo.

Znamo kako jedna osoba ne čini momčad, no je li kod Ronalda i Portugala to ipak slučaj? Veliki igrač protiv velike momčadi, bit će to klasik. Nijemci, čiji su 'drukeri' mnogi koji nose kockasto, nemaju igrača koji bi se mogao dovesti u nogometni kontekst s Ronaldom, Messijem ili čak Ibrahimovićem. A problem im je najveći što nemaju klasičnog egzekutora. Ne treba podcijeniti vremešnog Miroslava Klosea (36), koji je na najvećoj pozornici dosad zabio 14 golova u 19 utakmica i nedostaju mu dva da skine rekord koji drži (pravi) brazilski Ronaldo. Usto, mogao bi uz Peléa i Seelera postati treći koji je zabio na četiri različita Svjetska prvenstva. Njegova Njemačka je nanizala 11 susreta bez poraza, a u njihova posljednja tri susreta, na SP-u 2006., Euru 2008. i Euru 2012. pobjeđivali su Nijemci. No Ronaldo nije zabio. Dosad su se sretali devet puta, a posljednji su put Portugalci slavili prije 14 godina...

– Portugal nije Ronaldo. Ne zaboravite, rangirani su iza nas, četvrta momčad su svijeta, a mi druga, no bez obzira, ekstremno su opasna momčad – kaže šef Nijemaca Joachim Löw te dodaje:

– Bit će za nas vrlo čvrst orah, a Ronalda nećemo ni pokušati posve zaustaviti, to je dečko koji zabija 50 golova po sezoni i to bi bilo nemoguće. Inače, skupina G je zaista Skupina smrti, čak prva otkako je svjetskih prvenstava, jer sve su četiri momčadi na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi prošle u nokaut fazu. To se nikad nije dogodilo. No, teško je vjerovati da će Gana i SAD (igraju u ponoć) to ponoviti. Ne zaboravite, Ronaldo treba oplemeniti svoj stalni muzejski postav, ne kani se iz Brazila vratiti bez novih izložaka.

>> Pogledajte kako je Ronaldo zaplesao na treningu

Komentara 2

Avatar bosanac1951
bosanac1951
08:44 16.06.2014.

Ma glupost... nema šanse da C7 zaustavi nijemce, i još povrijeđen...Nogomet je ekipna igra....Smatram da u njemačkoj repki ima više kvalitetnijih igrača.....Navijam za nijemce, i mislim da će pobijediti....

UN
unbekant
09:25 16.06.2014.

Svabe su nedostizne,ne samo za Portugalce,nego za mnoge druge reprezentacije svjeta,svabe su nogometasi s disciplinom i nogometnim moralom,jedna sigurno najaca nogometna nacija dansnjice,i tesko da ih netko moze zaustaviti,da ne uzmu ovo svjetsko prvenstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije