Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema sreće

Roko Ukić: Ovo mi je već peta ozljeda kostiju šake u karijeri

Roko Leni Ukić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
27.01.2015.
u 12:34

- Tri puta bila je to metakarpalna kost, jednom palčana i sada mali prst. U svemu je dobro da ću moći trčati, da ću se moći osvježiti, i vjerujem da ću, kada se vratim, biti sto posto spreman - kaže Roko.

U KK Cedeviti u rubrici "dežurni pehist" nesretnom Marku Tomasu pridružio se i njegov veliki prijatelj Roko Ukić. Prijelom malog prsta već je treći ovosezonski peh kapetana reprezentacije.

– Sezona mi je počela odlično, onda me izbacila ozljeda zadnje lože. Vratio sam se uspješno i počeo ponovo dobro igrati, no onda mi se dogodilo da me zakočio vrat, nakon čega sam se cijeli prvi mjesec mučio. Nisam uspio uhvatiti kontinuitet pripremljenosti, a presudno je bilo stanje mojih nogu.

Srećom, ovaj put s nogom nije ništa, ali je zato opet problematična ruka.

– Ovo mi je peti prijelom nečega u šaci. Tri puta bila je to metakarpalna kost, jednom palčana i sada mali prst. U svemu je dobro da ću moći trčati, da ću se moći osvježiti, i vjerujem da ću, kada se vratim, biti sto posto spreman.

Može li to biti za završni turnir Ćosićeva kupa, 18, i 19. veljače u Vukovaru?

– To je cilj, no dok mi ne zaraste kost neću moći igrati.

Sve to vrijeme gledat će suigrače sa strane, što je osjećaj koji igrači njegove klase silno mrze.

– Pitajte Marka Tomasa kakav je to osjećaj.

Roko je otpao u osjetljivom trenutku za momčad, baš u prilici da izborimo ulazak u osminu finala Eurokupa. Što kaže o večerašnjoj utakmici protiv Rome (21 sat) koja dolazi predvođena reprezentativnim kolegom Rokom Stipčevićem?

Kvalitetnija smo momčad, no da bismo to dokazali ne smijemo izgubiti onoliko mnogo puta loptu (21) niti dopustiti toliko ofenzivnih skokova (17). Moramo bolje reagirati na suparnikovu agresivnost.

>> Ukić: Euroliga bez hrvatskog kluba bila bi za nas katastrofa!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije