Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tirreno - Adriatico

Rogliču etapa, ukupno vodeći Nijemac Kaemna

ITA, UCI World Tour, Tirreno Adriatico
EXPA/ laPresse/ Fabio Ferrari
09.03.2023.
u 17:15

Roglič se probio na drugo mjesto ukupnog redoslijeda te ima šest sekundi zaostatka za sada vodećim Nijemcem Lennardom Kaemnom.

Slovenski biciklist Primož Roglič pobjednik je četvrte etape utrke Tirreno - Adriatico koja se u dužini od 218 kilometara vozila od Greccije do Tortorete. U pitanju je bila prva brdska etapa na utrci, a o pobjedniku se odlučivalo u sprintu završnog uspona kada je Roglič, član Jumbo-Visma momčadi, nadmašio Francuza Juliana Alaphilippa i Britanca Adama Yatesa.

Momčadski plan je bila etapna pobjeda, ali u prvom planu je bio Van Aert. Za njega smo morali raditi, ali zbog njegovog pada plan se promijenio. No, bili smo spremni, pobjeda je ostala naš cilj i jako sam sretan što sam je donio momčadi“, rekao je 33-godišnji Roglič koji je ostvario 66. etapnu pobjedu u karijeri.

Roglič se probio na drugo mjesto ukupnog redoslijeda te ima šest sekundi zaostatka za sada vodećim Nijemcem Lennardom Kaemnom.

Hrvatski biciklist Fran Miholjević je upisao veliki zaostatak u ovoj brdskoj etapi te je za najboljima zakasnio 15 minuta i 42 sekunde. To ga je spustilo s dosad 29. na 109. mjesto ukupnog redoslijeda s više od 16 minuta zaostatka.

U petak je na rasporedu peta, kraljevska etapa, od Morro d'Ora do Sassotetta u dužini od 168 kilometara. U završnici te etape natjecateljima slijedi uspon dug 13 kilometara i to s prosječnim nagibom od 7,4 posto.

Tirreno - Adriatico, 4. etapa (Greccia - Tortoreta, 218km):
1.Primož Roglič (Slo / Jumbo Visma)             5h00:04
2. Julian Alaphilippe (Fra / Quick Step) 
3.Adam Yates (VB / UAE Team Emirates)
4.Wilco Kelderman (Niz / Jumbo-Visma)
5.Tao Geoghegan Hart (VB / Ineos Grenadiers)    svi u vremenu pobjednika

116. Fran Miholjević (Hrv / Bahrain Victorious) +15:42

Ukupni redoslijed:
1. Lennard Kaemna (Njem / BORA-Hansgrohe)      15h38:46
2. Primož Roglič (Slo / Jumbo Visma)              +0:06
3.Joao Pedro Goncalves (Por / UAE Team Emirates)  +0:08         
4. Brandon McNulty (SAD / UAE Emirates)           +0:13
5. Wilco Kelderman (Niz/Jumbo-Visma)              +0:15

109. Fran Miholjević (Hrv / Bahrain Victorious)  +16:20

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije