Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IBRAHIMOVIĆ

Roditelji su mu emigrirali iz Jugoslavije, a on je često gladovao

Zlatan Ibrahimović
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
03.10.2019.
u 11:35

Bili smo strašno siromašni, ništa si nismo mogli priuštiti. Hladnjak je stalno bio prazan, sjećam se kako sam često bio gladan - prisjetio se Zlatan

Jedan od najboljih nogometaša na svijetu i bivši švedski reprezentativac Zlatan Ibrahimović rođen je 3. listopada 1981. godine u Malmöu. Njegovi roditelji Jurka i Šefik su 1970. emigrirali su iz BiH u Švedsku.

Zlatan je djetinjstvo proveo u Rosengårdu, u predgrađu Malmöa. U svojoj autobiografiji 'Ja sam Zlatan' je otkrio kako je imao teško djetinjstvo.

Zlatan Ibrahimović
1/6

Roditelji su se razveli dok je imao dvije godine. Otac Šefik bio je domar, a majka Jurka je 14 sati dnevno radila kao čistačica.

- Imao sam teško djetinjstvo, odrastao sam u emigrantskom naselju u Malmöu. U nametnutom okruženju siromašnih emigranata iz Jugoslavije, Somalije, Turske i Poljske. Roditelji mi nisu mnogo pomagali i rijetko bi pokazivali osjećaje. Bili smo strašno siromašni, ništa si nismo mogli priuštiti. Hladnjak je stalno bio prazan, sjećam se kako sam često bio gladan - prisjetio se Zlatan.

Jurka je bila vrlo stroga i znala je Zlatana tuči velikom kuhačom. Jednom ga je udarila toliko snažno da se kuhača slomila, a onda je Zlatan morao otići kupiti drugu.

Bio je vrlo nestašan dečko, a kada je počeo trenirati nogomet svom je treneru ukrao bicikl svog trenera, jedan dio život proveo je i kod oca koji se propio. Svaki trenutak proveden kod oca Šefika opisao je u svojoj knjizi.

No Zlatan se prisjetio i događaja u mlađim igračkim danima. Jednom je svog suigrača snažno udario u glavu te je ovaj završio u bolnici. Otac nesretnog dječaka tražio je da Zlatana udalje iz kluba, ali trener to nije želio učiniti. Zlatan je imao talent koji su na vrijeme prepoznali...

Ibrahimović je tijekom karijere imao nekoliko velikih transfera. Počeo je u Malmöu, ali prekretnica je bio odlazak u Ajax. Među kopljanicima je igrao od 2001. do 2004. gdje je skrenuo pozornost na svoj raskošan talent.

Igrao je u Juventusu, Interu, pa je prešao u Barcelonu, a 2011. otišao je u Milan. Godinu kasnije završio je u PSG-u. U svojoj posljednjoj sezoni u Parizu postigao 38 golova od  ukupno 156 u PSG-u.

Nakon pariške avanture Zlatan je od 2016. do 2018. igrao u Manchester Unitedu, a trenutačno nastupa za LA Galaxy. Ibrahimović je tijekom karijere zabio više od 500 golova, a za švedsku reprezentaciju postigao je 62 pogotka.

Ibro je često bio igrač odluke što dovoljno govori njegova rečenica: 'Kad je teško - Zlatan'! Imao je Zlatan teško djetinjstvo, a svoju prošlost nije skrivao.

'Možete izvesti dječaka iz geta, ali ne možete izvesti geto iz dječaka', jednom je rekao Zlatan Ibrahimović koji se na kraju može pohvaliti vrlo uspješnom karijerom.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
18:09 03.10.2019.

"svom je treneru ukrao bicikl svog trenera"...ovo je genijalno!. Svom treneru je ukrao bicikl svog trenera....

DH
dalibor.hren
11:51 04.10.2019.

Od gladi raste nos!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije