Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIB-ZAG 2:1 Bonacin i Rodić za pobjedu i ostanak u igri za Europu

Rodić vratio optimizam

26.04.2009.
u 19:15

Iako su Šibenčani u posljednjem susretu sa Zagrebom u Kranjčevićevoj slavili s 4:0, danas na Šubićevcu nisu mogli biti opušteni. Samo dva osvojena boda u posljednja tri kola (Zadar, Varteks, Rijeka) udaljila su ih od utrke za plasman u Kup Uefe.

Prošle srijede, dok je Zagreb slavio uvjerljivu pobjedu nad Cibalijom (4:0), Šibenik je, unatoč dominaciji, izgubio od Rijeke (0:1). Posljednja prilika za povratak na pobjednički kolosijek, u utrku za izlazak u Europu, izabranici Ivice Kalinića u nedjelju su tražili u ogledu s neugodnim i rasterećenim Zagrebom.

Veliki hendikep za Kalinićevu momčad bio je ponovni izostanak najboljeg strijelca Ermina Zeca koji posljednja tri kola pauzira zbog ozljede. Optimizam je plavima trebao vratiti povratak Eleza, koji se vratio u igru nakon stanke zbog tri žuta kartona, ali zbog kartona su Šibenčani sada igrali bez uvijek pouzdanog Milanovića.

Utakmicu su ipak otvorili domaćini samouvjerenom serijom napada, nadajući se ponoviti uspjeh iz sezone 2006./07., kad su s trenerom Ivanom Pudarom na domaćem terenu posljednji put pobijedili Zagrepčane. U prvih pet minuta izveli su čak tri kornera. Međutim, zagrebaši su se ubrzo pribrali, uhvatili korak s domaćinima, pa i preuzeli inicijativu. Bilo je samo pitanje vremena kad će se zatresti mreža iza Gorana Blaževića.

Miroslav Pejić izveo je slobodan udarac preko cijele obrane Šibenika, loptu je spremno dočekao Ivan Krstanović i zapucao. Blažević je prvi udarac spremno obranio, ali Krstanović je loptu koja se odbila od vratara ponovno spremno dočekao i 22. minuti lansirao je u mrežu. U 35. minuti Bonacin je zaradio žuti karton jer je srušio Krstanovića, kojeg su nakratko na nosilima iznijeli s igrališta, te su Zagrepčani slobodnim udarcem dobili još jednu dobru šansu. Međutim, udarac koji je Vugrinec pucao preko živog zida otišao je i preko vratnice.

Živost, pa i nadu u igru plavih u 61. minuti unio je Kalinić kad je Eleza, od kojega se mnogo očekivalo, zamijenio mladim Jakolišem. Nakon niza jalovih napada, u 81. minuti Bonacin uz asistenciju Kwedija postiže zgoditak za Šibenčane. U 84. minuti Kwedi izvodi korner, loptu dočekuje Bonacin i pokušava je glavom ubaciti u gol, neuspješno, ali loptu, opet glavom, dočekuje Rodić i šalje je u mrežu iza Škorića. Na tribine i u grad podno Šubićevca vratio se optimizam. Barem kad je o nogometu riječ.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije