Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLALOM

Rodeš šesti na Svjetskom juniorskom prvenstvu

Istok Rodeš
05.03.2014.
u 14:51

Istok Rodeš završio je na sjajnoj podjeli šeste pozicije s Jensom Henttinenom (FIN). I uz iznimno malenih 0.04 sekunde udaljenosti od četvrte pozicije

Fenomenalan nastup mladog Istoka Rodeša na današnjem slalomu u Jasni na svjetskom juniorskom prvenstvu! Šesto vrijeme nakon prve vožnje pretvoreno i u šesto vrijeme konačnog plasmana utrke uz jasnu pobjedu među skijašima 1996. i 1997. godišta (U-18 kategorija). Matej Vidović u završnom plasmanu utrke na 14. mjestu, Filip Zubčić na žalost diskvalificiran u prvoj vožnji, Elias Kolega bez završetka prve vožnje konačni je rasplet utrke iz hrvatskog kuta gledanja. A po završetku prve vožnje stvari su isprva djelovale još i bolje...

Na ritmički jasno selektivno postavljenoj prvoj slalomskoj postavci vratiju, koju je postavio otac i trener Mateja Vidovića, Goran, svega 64 skijaša od prijavljenih za start 145 (!) pronašlo je uopće put do plasmana. Hrvatska četvorka u utrku je krenula uz startni broj 9 Filipa Zubčića, startni broj 13 Istoka Rodeša, startni broj 15 Mateja Vidovića te startni broj 54 Eliasa Kolege. Filip Zubčić u konačnici je ciljem prošao na sedmom mjestu, uz 1.49 sek. zaostatka za najbržim vremenom Henrika Kristoffersena (NOR). Istok Rodeš smjestio se odmah do Filipa na osmo mjesto, uz 1.58 sek. zaostatka. Matej Vidović išao je odlično do gotovo pred sam cilj kada je izgubio ritam vožnje, faktički potpuno stao, no ciljem ipak nekako uspio regularno proći uz 3.97 sek. zaostatka. A Elias Kolega našao se u onoj velikoj skupini skijaša bez završetka prve vožnje.

I tada, kada smo u drugoj vožnji već očekivali dvojicu hrvatskih natjecatelja sa starta među najboljih 10 prve vožnje - "hladan tuš". Informacija o diskvalifikaciji Filipa Zubčića i još jednog trećeplasiranog njemačkog natjecatelja. Što je značilo da Matej u drugu vožnju kreće s 23., Istok sa šeste pozicije u plasmanu prve vožnje. Matej Vidović u drugoj vožnji reagira odlično i "izvlači" maksimum od onoga što je više bilo moguće napraviti. I drugo vrijeme druge vožnje pomiče ga do već spomenute 14. pozicije završnog plasmana utrke. Istok Rodeš uspješno brani šestu poziciju nakon prve vožnje te i utrku završava na sjajnoj podjeli šeste pozicije s Jensom Henttinenom (FIN). I uz iznimno malenih 0.04 sek. udaljenosti od četvrte pozicije!

Zlato nakon veleslaloma i u slalomu u konačnici očekivano odlazi Kristoffersenu uz vrijeme 1:37.21. Luca Aerni i Daniel Yule Švicarskoj su osigurali slalomsko srebro i broncu. Zaostatak Istoka Rodeša u odnosu na Kristoffersena ukupnih svega 2.02 sek. Zaostatak 14. Mateja Vidovića 3.49 sek. Drugom slalomskom vožnjom juniora, voženom i u popriličnoj magli, završena su i natjecanja na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Jasni.

>> Komšić 49. i 11. u spustu na Svjetskom juniorskom prvenstvu

Komentara 3

Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
15:44 05.03.2014.

Predstavnici slovenije po starom običaju opet zalutali!

Avatar Nevini Hrvat
Nevini Hrvat
21:59 05.03.2014.

Rodeš šesti na Svjetskom juniorskom prvenstvu i dečko ima potencijal da jednom u budučnosti morti u cijeloj sezoni svetskog kupa osvoji nekih 200 ili 300 bodova..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije