Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREOSTALA DVA MJESTA

Roddick osigurao nastup na ATP World Tour Finalsu

Andy Roddick
AFP
20.10.2009.
u 14:18

Američki tenisač Andy Roddick (27) šesti je tenisač koji je osigurao nastup na ATP World Tour Finalsu (popularni Masters, op.a.), turniru osmorice najboljih igrača svijeta koji započinje u Londonu 22. studenoga.

Roddicku će nastup u Londonu biti sedmi uzastopni na “Mastersu”, a pored njega su ondje nastup već osigurali Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Murray, Novak Đoković i Juan Martin del Potro.

Duži niz nastupa na završnom turniru osmorice najboljih od aktivnih igrača ima samo Roger Federer, koji je ranije ove sezone osigurao svoj osmi uzastopni nastup.

Roddick je dosad na “Mastersu” dogurao najdalje do polufinala i to u tri navrata, 2003. i 2004. godine dok se turnir odigravao u Houstonu, te 2007. dok se igrao u Šangaju.

Za preostala dva mjesta nekoliko je kandidata, a zasad najbolje stoje Rus Nikolaj Davidenko i Španjolac Fernando Verdasco, koji trenutačno drže sedmo i osmo mjesto na ljestvici igrača s najviše osvojenih bodova u tekućoj sezoni. Iza leđa im prijete Robin Söderling, Fernando Gonzalez i Jo-Wilfried Tsonga.

Roddick je prošlog tjedna bio prisiljen predati meč drugog kola ATP turnira iz serije 1000 u Šangaju protiv Stanislasa Wawrinke zbog ozljede lijevog koljena, a pretrage su pokazale da je riječ blagom iščašenju kolateralnih ligamenata lijevog koljena, koje bi ga s terena trebalo udaljiti dva do tri tjedna. Tenisu bi se trebao vratiti na velikom turniru u Parizu (8. - 15. studenoga).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije