Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Robert Lewandowski

Robin Hood koji je u Njemačkoj zbog – vulkana

'Borussia Dortmund's Robert Lewandowski gestures as he celebrates after scoring a fourth goal against Real Madrid during their Champions League semi-final first leg soccer match at BVB stadium in Dor
Reuters/Pixsell
25.04.2013.
u 21:46

Poljak je tek malo lošiji od Zlatana, ali je ubojitiji od Van Persieja, Cavanija...

Jürgen Klopp za njega je rekao da je precizan kao Robin Hood. A navijači su Roberta Lewandowskog prozvali Robinom Hoodom i zato što je precizan kao da ispaljuje strelice, ali i, kako je netko napisao, \"otima bogatima\". Realu je, čini se, \"oteo\" finale Lige prvaka, a njegova četiri pogotka u polufinalu jedinstven su pothvat.

Manje je poznato da je Lewandowski trebao iz Lecha iz Poznana doći 2010. u Englesku, sve je već dogovorio s Blackburnom, trebao se još naći s menadžerom Samom Allardyceom, ali je to propalo zbog vulkanskog pepela s Islanda, kad su otkazani brojni letovi. Pa je tako završio u Dortmundu za 4,75 milijuna eura. Bivši napadač Tottenhama Steve Archibald nudio ga je Spursima za oko 5,5 milijuna eura, ali su ga odbili.

– Nakon toga nudio sam ga i drugim klubovima, ali su rekli ne – kazao je Archibald.

I sad će nastati utrka za Lewandowskim, već su se javljali Manchester United, Arsenal i Chelsea, sad se spominje i Bayern. Ugovor mu istječe 2014. i, koliko god se Borussia nada da će ostati, to će biti teško. Već sad bi s njim morali ili potpisati novi ugovor ili ga na ljeto prodati da bi dobro zaradili.

Ove sezone učinkovitiji je od Robina van Persieja. Robert je u 51 utakmici zabio 37 golova i upisao 15 asistencija, a Van Persie u 50 utakmica 33 gola i 15 asistencija. Poljak nije ipak na razini Messija i Cristiana Ronalda. Messi je u 50 utakmica zabio 58 golova ove sezone u svim natjecanjima te dodao 18 asistencija, a CR7 u 57 utakmica ima 54 gola i 15 asistencija. Tako Messi za gol treba samo 73 minute, CR7 89, Van Persie 115, a Lewandowski 118. No puno toga ovisi i o momčadi u kojoj igra, tko zna koliko bi Poljak zabio da igra u Barci ili Realu.

Zlatan Ibrahimović samo je malo uspješniji (38 golova i 19 asistencija), Falcao je u Atleticu zabio 31, a prvi strijelac talijanske lige Cavani u svim je natjecanjima postigao 33 gola. Poljski Robin Hood i njega je nadmašio.

>> Lewandowski sa četiri pogotka ušao u povijest kluba iz Madrida

>> Junak Lewandowski - prvi koji je zabio četiri pogotka u polufinalu

Pridružio se Götzeu: Lewandowski ipak odlazi u Bayern

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije