Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako na Ratkovu odluku da na EP ide s jednim vratarom gledaju vaterpolski znalci

Rizik zbog glupih pravila

Ratko Rudic Josip Pavić
Petar Fabijan/NoviList/Pixsell
25.08.2010.
u 12:35

- Rudić je tim potezom preuzeo veliku odgovornost - slažu se.

Četiri dana prije početka Europskoga vaterpolskog prvenstva u Zagrebu molit ćemo se za zdravlje naših vaterpolista, a posebno jednoga – Josipa Pavića. Jozo će, naime, biti jedini vratar u našem sastavu. Ako tako ostane i u našoj prijavi dan prije početka prvenstva (počinje u nedjelju 29. kolovoza), izmjene više nisu moguće. Ako se, ne daj Bože, Pavić teže ozlijedi, na vratima će ga morati zamijeniti netko od igrača (Burić nam se čini najpogodnijim).

Vidi se da su neznalice

Ratko Rudić povukao je, dakle, riskantan potez, čega je i sam svjestan. Vjerojatno je dugo vagao, tražio sve prednosti i nedostatke svake od opcija i na kraju odlučio.

A što naši ostali vaterpolski stručnjaci i bivši vaterpolisti misle o tom Ratkovu potezu? Bi li oni na njegovu mjestu postupili isto tako?

– To je stvar Ratkove procjene. Preuzeo je veliku odgovornost i velik rizik, ali on zna zašto je tako odlučio. Ali to govori i o glupim propozicijama koje forsiraju Finini i Lenovi dužnosnici, koji očito ne razumiju vaterpolo. S jedne strane pooštrili su sudačke kriterije i više je isključenja igrača, a s druge strane ne dopuštaju da u momčadi imate dovoljan broj igrača za povećane potrebe. Vidi se da su neznalice – kazao je prvi hrvatski izbornik Duško Antunović.

On je takve poteze povlačio na pojedinačnim utakmicama, ali nikada na velikim turnirskim natjecanjima.

– Meni je u finalu Kupa prvaka sa Spandauom Popović branio ozlijeđen, ali ja sam mu odmah rekao da mu to ne može biti alibi za slabe obrane. I branio je odlično – prisjetio se Dule.

– Moja je procjena da je Rudić imao razloga za takvu odluku. Pojačana nam je branička linija, što je vrlo važno, posebno u situaciji kad Bušlje još nije posve sanirao ozljedu i nije posve spreman. Vjerujem da je to dobar potez koji će nam omogućiti da u Zagrebu odemo do kraja i osvojimo zlato – mišljenja je Tomislav Paškvalin, jedini rođeni Zagrepčanin s dvije olimpijske zlatne medalje (Los Angeles 1984. i Seul 1988., oba puta pod Rudićevim vodstvom).

Đuho to ne bi napravio

No, ima i drukčijih razmišljanja. Bivši hrvatski, a sadašnji slovenski izbornik Veselin Đuho ističe:

– Nisam za tu opciju, ali Ratko zna zašto je tako odlučio. Ne bih sada ulazio u to. Uglavnom, preuzeo je velik rizik. Ja to, kažem, ne bih napravio, ali Rudić ima više iskustva nego ja.

Komentara 1

OB
-obrisani-
14:01 29.08.2010.

Svaki dan apsolutno besplatno under/over nogometni pickovi na: http://under-over-soccer-picks.blogspot.com/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije