Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U NOVOM MAXU!

Ring je spreman: Money i Manny kao nekad Ali i Fraizer

Mayweather Pacquiao
Foto: Reuters
1/3
01.05.2015.
u 18:23

– Zbog toga što nije dosad izgubio niti jednu borbu, Mayweather će biti pod puno većim pritiskom. “Nula” je veliko breme, a Pacquiao je već gubio pa će biti opušteniji. Ipak, vjerujem da će Mayweather opet pronaći put do pobjede - rekao je Lennox Lewis, donosi novi broj Maxa!.

Nakon dugo vremena na boksačkoj je pozornici jedna borba o kojoj govori cijeli svijet. U povijesti boksa bilo je borbi koje su imale socijalne i političke implikacije, no lasvegaški okršaj Floyda “Money” Mayweathera i Mannyja Pacquiaoa (u noći sa subote na nedjelju) prva je velika borba izgrađena na društvenim mrežama. Upravo zahvaljujući blagodatima modernog informatičkog doba, “nabildana” je rekordna zarada (borci će podijeliti više od 300 milijuna USD), a ona proizlazi i iz enormnog zanimanja sportske publike diljem svijeta. Neki će reći da bi ova borba bila bolja da se dogodila pet godina prije, no niti jedna borba nije građena pet godina, a rat simpatizera na društvenim mrežama potpirio je plamen. Tako se na koncu dogodilo da je borba prodala sama sebe, sa samo jednom press-konferencijom, bez medijske turneje, donosi novi broj tjednika Max!.

Po Georgeu Foremanu, također sudioniku jednog epskog okršaja (s Muhammadom Alijem u Kinshasi), ova borba spada u tri najveće svih vremena.

– Prva je Joe Louis Max Schmeling, a druga Muhammad Ali Joe Frazier. Ove dvije borbe dale su boksu sve što od njega poželjeti možete, a vjerujem da će i ova. Floyd bi mogao izgubiti prve tri runde, jer to mu se često događa, pa bi Pacquiao u ukupnom zbiru mogao profitirati.

Konkretno predviđanje ima i najstariji svjetski prvak svih vremena, danas 50-godišnji i još uvijek aktivni, Bernard Hopkins.

– Mayweather će se nakon šeste runde prilagoditi na agresivnost Pacquiaoa i pobijedit će sudačkom odlukom.

Prognoze ishoda ovih su dana davali i neki drugi veliki borci pa tako Lennox Lewis drži da će pobijediti Mayweather i to na bodove.

– Zbog toga što nije dosad izgubio niti jednu borbu, Mayweather će biti pod puno većim pritiskom. “Nula” je veliko breme, a Pacquiao je već gubio pa će biti opušteniji. Ipak, vjerujem da će Mayweather opet pronaći put do pobjede.

Slično razmišljaju i dva borca koji su se borili s Mayweatherom i sudjelovali u građenju njegova savršenog skora (47-0), a to su Oscar De La Hoya i Shane Mosley. De La Hoya je jedan od petorice boraca koji su se borili i protiv Mayweathera i protiv Pacquiaoa pa je svoja iskustva i svoja predviđanja podijelio s čitateljima Los Angeles Timesa.

– Ono što izdvaja Mayweathera i Pacquiaoa od svih ostalih boraca s kojima sam se borio jest nevjerojatna želja za pobjedom. Mannyjeva želja utemeljena je na snazi, kondiciji i velikom srcu i kao takav uspijeva vas fizički nadjačati. Floydova želja više se temelji na želji da vas nadmudri odnosno nadboksa. Zapravo, da vas “nadmisli”.

Čime protagonisti najbogatije borbe u povijesti lome suparnike?

– Floyda je teško udariti i on vas svojim kretanjem izmori, a kada primijeti da ste umorni, onda to i kapitalizira. On voli udarati u tijelo iz razloga što želi da spustite svoju desnu ruku dolje da vas lijevim krošeom može napasti u bradu. Zanimljivo je da sam i ja koristio tu kombinaciju i da sam je naučio od mog bivšeg trenera Floyda Mayweathera Seniora, Floydova oca. Pacquiao je pak muha koje se ne možeš otarasiti. On na vas ispuca na stotine udaraca, jedva čekate kraj runde!

>> Čitavi tekst pročitajte u novom broju tjednika Max!

>> Mayweather zatražio provjeru 'zaštite za genitalije' kod Mannyja: Sumnja u prevaru!

Komentara 2

ZG
zg223
07:40 02.05.2015.

dva najveca nokout-etera u kategoriji i svi prognoziraju pobjedu na bodove!?pa bit ce sve gotovo za manje od 4 runde...

BL
Blender
13:51 02.05.2015.

U kakvom mi svijetu zivimo da se moze zaraditi na samaranju 300 mil. dolara. Ljudi su ko ovce, prikazi im nesto na tv-u i svi srljaju ko idioti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije