Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Košarkaš godine

Rimac: Volio bih da Mula iskoristi priliku u Ciboni

11.11.2015., Zagreb, KC Drazen Petrovic - 3. kolo kosarkaskog FIBA Europa Kupa, KK Cibona - KC Sopron. Slaven Rimac. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
22.12.2015.
u 19:39

- Svi mi bivši igrači imamo ego i nije lako gledati kako netko drugi obavlja tvoj dojučerašnji posao i ide mu dobro, no nije meni stalo da Cibona gubi

Na dan velikog hrvatskog derbija u anketi za najboljeg košarkaša godine razgovarali smo sa Slavenom Rimcem. Donedavni trener Cibone vodio je brojne okršaje vukova sa sokolovima, a Riki ovaj put kaže:

– Bilo bi dobro da Cibona pobijedi da se sve oko nje još više zahukta. Ako pak želimo da se Cedevita opet domogne Eurolige, što se za grad Zagreb pokazalo jako bitnim, onda si cedevitaši ne smiju dozvoliti kiks.

Može li Cibona iskoristiti ritam u kojem igra Cedevita?

– Može, no opet to ovisi o Cedeviti koja u Euroligi igra višim intenzitetom nego što se igra ABA liga ili u Fibinu Eurokupu. Ako se cedevitaši uvedu u euroligaški intenzitet, čvrstinu i trku, onda imaju prednost, no pitanje je hoće li svi glavom biti prisutni. Očekujem zanimljivu utakmicu.

Odmor na Hvaru pa skijanje

Nakon što je smijenjen s Cibonine klupe, Riki si je priuštio kraći odmor na Hvaru, ali i skijanje.

– Čudno mi je da sam slobodan u ovo doba godine pa to nastojim što više iskoristiti s obitelji, a pozabavit ću se i završavanjem Više trenerske na kojoj mi je ostalo osam ispita, tako da se o novom angažmanu još nigdje nisam ni raspitivao. Želim diplomu zavrijediti što prije kako bih, uz neku razliku ispita, mogao dobiti i Pro A i Pro B licenciju u Francuskoj u kojoj sam dugo igrao.

Nedostaje li mu trenerski adrenalin?

– Više mi odgovara ovaj mir. Nisu to bile godine normalnog rada jer smo Golemi i ja bili puno više od trenera. Bilo je tu problema, a bit će ih još jer se neke stvari financijske prirode ne mogu riješiti u kratko vrijeme.

Je li gledao "svoju" Cibonu nakon što je smijenjen?

– Od tri utakmice gledao sam samo pobjedu nad Šentjurom i vidio jako odgovornu i motiviranu momčad, što je, s obzirom na smjenu trenera, i logično. Igrači se tada skupe, daju sve od sebe da se nametnu novom treneru. I prije svoje smjene govorio sam da ovo nije loša momčad i da joj u drugom dijelu sezone raspored ide na ruku. Još ako ostanu zdravi, mogu računati na dobar plasman u ABA ligi.

Kakav je osjećaj vidjeti da netko drugi radi tvoj posao i da mu je krenulo dobro?

– Ne mogu reći da sada živim za Cibonu kao i prije, no bilo bi mi drago da Mula nešto napravi od prilike koju je dobio. Nije lako gledati kako dobro ide nekom drugom, a znaš da stvari nisu išle dobro kada si ti bio. Svi mi imamo svoj ego, no kada se podvuče crta, nije Slavenu Rimcu stalo da Cibona gubi jer i ja sam u tom klubu dobio priliku i uspio nešto od njega napraviti.

Aci je leđa čuvao Novosel

Njegovi fanovi još se uvijek pitaju nije li Riki zaslužio više kredita od Cibone no što ga je dobio?

– Bilo pa prošlo. U ovom poslu moraš biti spreman na sve. Tu je samo pitanje vjeruju li ti ili ne ljudi koji s tobom rade, a meni i Golemom očito više nisu vjerovali. Aco je donio odluku i on je napravio potez koji se zasad pokazao dobrim. Svatko od trenera ima svoju krizu, a pitanje je samo hoće li menadžment to istrpjeti ili ne. Sjećam se kada je Aco bio trener, njemu je iza leđa stajao Novosel i nije se ni razmišljalo o drugom smjeru ni u kriznim razdobljima.

Za košarkaša godine Rimac je izabrao Bojana Bogdanovića. Kako je poredao preostalu četvorku?

– Tomić je broj dva jer stalno dobro igra za veliku Barcu. Šarić nije eksplodirao kako smo se svi nadali, no došao je u sredinu gdje više nije on bitan, već momčad. Simon je pak bio najbolji igrač reprezentacije, a Bilan je dominantniji nego lani i zaslužio je da bude u pet najboljih.

Rimčevih pet:

Bojan Bogdanović 10 (Brooklyn Nets)

Ante Tomić 7 (Barcelona)

Dario Šarić 5 (Anadolu Efes)

Kruno Simon 3 (Armani/Lokomotiv)

Miro Bilan 1 (Cedevita)

Komentara 3

Avatar comandante
comandante
08:28 23.12.2015.

a ti se nadao da će ti Aca držati ledja, ahahahahahah, e al si naivan!!! taj samo svoje dupe čuva

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
23:43 22.12.2015.

Rimac: Volio bih da Mula iskoristi priliku i uzme dobre pare u Ciboni.

Avatar links
links
22:46 22.12.2015.

dobar dečec ali... mekan, kalkulant

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije