Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trener Cibone

Rimac: Vjerovao sam u Spahijin uspjeh i ovo me iznenadilo

Slaven Rimac
Zarko Basic/PIXSELL
15.11.2013.
u 18:52

- Ja sam u karijeri imao samo jednom slučaj da mi je bivši suigrač postao trener, a to je Zdravko Radulović. A ja sam sada postao trener trojici.

Sa subotnjom utakmicom u Novom Mestu (21) protiv Krke, u Ciboni će doći do porinuća još jedne nove trenerske karijere. Na vruću klupu sjeo je Slaven Rimac (39), još jedna klupska legenda, jedan od najomiljenijih prvotimaca u posljednjih 20 godina.

Nakon što su sa Spahijom otišli i njegovi asistenti, Riki se odlučio osloniti na prijatelja Juricu Golemca i učinio ga svojim pomoćnikom. Baš kao što je Veljko Mršić to učinio lani s Rimcem.

- Ja sam imao drugačiju viziju svog razvojnog puta pa je ljetos bilo govora da idem u omladinski pogon, no onda me Spahija zvao da mu budem pomoćnik.

Novi trener o svom je prethodniku kazao:

- Ja sam uvjeren da bi ova momčad proigrala i bez promjene trenera. Štoviše, vjerovao sam u dužu suradnju i lijepe trenutke sa Spahijom, u povratak sa stare staze.

No, to je sada njegova misija i to s momčadi u kojoj je trojici igrača bio suigrač od kojih sada očekuje podršku.

- Ja sam u karijeri imao samo jednom slučaj da mi je bivši suigrač postao trener, a to je Zdravko Radulović. A ja sam sada postao trener trojici. U Ciboni sam igrao sa Kusom i Žižićem, a u AEK-u s Blassingameom. Ne vidim razloga zašto od njih ne bih dobio potporu. Iskreno, u tom djelu ne očekujem probleme.

Od svakog trenera uzmeš ponešto

A upravo je Blassingame bio trn u peti dosadašnjeg trenera. U tandemu sa Strawberryjem, pa je Spahija tražio da im se klub zahvali.

- Činjenica je da je veliki dio informacija o našim igračima Spahiji išao od mene pa se u velikom dijelu i ja osjećam odgovornim za sve ono što sam mu prenio o tim igračima. Možda je moja vizija bila pogrešna s obzirom na Nevenova očekivanja.

Prije Spahije, Rimac je radio kao pomoćnik Repešin kojeg je zamolio da ga uzme u reprezentaciju, no Cibona ga je povukla s priprema reprezentacije. Rimac je u karijeri promjenio puno trenera i od svakog je nastojao uzeti ponešto.

- U posljednjih par mjeseci radio sam s dva naša najbolja trenera pa ipak bih tu i tamo pomislio "ja bih to drugačije". Od svakog uzmeš ponešto, no moraš imati neku svoju filozofiju.

Od svih trenerskih filozofija njemu se najviše svidjela Skansijeva.

- Kod igrača je to vrlo jednostavno, najdraža mu je filozofija onog trenera koji im daje da igraju najviše.

U svojoj 20-godišnjoj igračkoj karijeri imao je Rimac i pokoji sukob s trenerom (Anzulović, Petrović).

Tučarska liga

- Jedino sam sa Zulom imao ozbiljan sukob. Velika je tada bila i moja krivica. Nije bitno jesam li ja u tom trenutku bio isprovociran jer sam s obzirom na godine i status morao pametnije reagirati. Nije trebalo doći do tog incidenta.

Kao igrač bio je strašan napadač, no kao trener neće zanemariti obranu.

- Regionalna liga je "tučarska" liga i ako ću dati prednost napadu neće biti dobro. Zapravo, ovo je domaćinska liga u kojoj na gostovanju nije presudna kvaliteta igre, nego timska kemija, borbenost, pojedinačna odgovornost.

Bez obzira što je bio Spahijin pomoćnik, Slaven je u svlačionici bio tretiran gotovo kao igrač. Uostalom, još 2012. je igrao u Francuskoj. Je li on spreman na tako brzu transformaciju?

- Kao trener moraš svaki dan investirati u sebe. Moraš učiti, gledati, pratiti trendove. Mislim da s tim neću imati problema kao niti s metodikom treninga, a otvoreno je pitanje hoću li ja sve to moći provesti u djelo.

>> Spahija više nije trener Cibone!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije