Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vedran Šupuković

'Riješili smo 90 posto duga, imat ćemo dovoljno da bez problema odradimo sezonu'

Vedran Šupuković
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/2
15.07.2020.
u 20:30

- Ostalo je nešto novca. To će nam dobro doći jer ove godine ne možemo računati na sponzorski ugovor s Kinezima, a i Grad Zagreb je smanjio budžet za sport - ističe direktor PPD Zagreba

Rukometaši PPD Zagreba 20. srpnja, počinju pripreme za novu sezonu. Mnogi se pitaju hoće li se zbog pandemije uopće bilo što igrati, no u klubu odbacuju takve tvrdnje.

– Neki dan imali smo videokonferenciju u kojoj su sudjelovali svi predstavci klubova Lige prvaka, te čelni ljudi Europskog rukometnog saveza. Zaključak je da Liga prvaka krene 16. i 17. rujna i igrat će se svako kolo isključivo u tjednu. U ovom trenutku nitko ne zna hoće li se igrati bez gledatelja, s ograničenim brojem gledatelja ili nešto treće. Mi smo spremni za sve varijante – rekao je Vedran Šupuković, direktor kluba.

Sponzor za putovanja

Kako će te riješiti problem putovanja?

– Europski rukometni savez razmišlja da nađe sponzora koji bi pokrivao čarter-letove za svaku momčad koja putuje. To bi značilo osam čartera tjedno. Tim bi se izbjegle gužve na aerodromu, a i izbjegao bi se kontakt s ostalim putnicima. U našoj skupini avionom ne moramo do Celja i Veszpréma što je dobro jer ćemo izravno iz autobusa na utakmicu i odmah poslije kući – istaknuo je direktor „plinara“.

Što se tiče uvjeta koje je EHF propisao za novu sezonu, kako tu stojite?

– Organizacijski nemamo nikakvih problema. Zagrebačka Arena ima možda i najbolje uvjete igranja od svih sudionika obje skupine Lige prvaka. Što se tiče kotizacije, za ovu sezonu je nema. Vjerojatno zbog lošije financijske situacije kod svih klubova – kaže Šupuković.

Kako je vaš klub s financijama?

– Nećemo imati veći budžet nego lani. Opet, imat ćemo dovoljno da bez problema odradimo ovu sezonu. U planu je potpisivanje ugovora s jednom velikom tvrtkom, ali i s još puno manjih sponzora. Sada kada znamo da sezona kreće i sponzori imaju interes. Jer, osim Lige prvaka uskoro nas očekuje i početak SEHA lige. Prvo moramo odigrati završni turnir za 2020. godinu, a onda kreće i nova sezona. Završnica bi se trebala igrati u Zadru krajem kolovoza – rekao je Vedran Šupuković.

Završili smo u plusu

Hoće li se moći igrati SEHA Gazprom liga?

– Naravno. Većina klubova SEHA lige igra Ligu prvaka ili Europsku ligu. Izuzetak su klubovi iz Srbije. Ove sezone neće biti Kineza koji će se vratiti u ligu kada pandemija više neće biti prisutna – rekao je Šupuković.

Klub je prošlu sezonu završio u plusu.

– Ostalo je nešto novca. To će nam dobro doći jer ove godine ne možemo računati na sponzorski ugovor s Kinezima, a i Grad Zagreb je smanjio budžet za sport. Isplatili smo sve dugove igračima, ostalo je nešto sitno duga prema dobavljačima. U nekoliko godina riješili 90 posto duga, a to nije mala stvar – zaključio je Šupuković. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije