Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZDANICA DINAMA

Rijeka više ne može osvojiti naslov, ali će biti glavna u odluci o prvaku, evo kako

22.04.2022.
u 17:21

Na ljestvici je Dinamo trenutno lider sa 66 bodova, slijede Osijek sa 64 i Hajduk sa 62. Ako i Osijek i Hajduk uspiju pobijediti Dinamo u derbijima, i jedni i drugi će plave preteći na ljestvici. No, Rijeka bi pobjedama protiv Osijeka i Hajduka anulirala tu situaciju i vratila Dinamo na prvo mjesto. Riječani nisu u igri, ali o njima ovisi strahovito puno

U proteklih pet tjedana sigurno nije bilo nimalo zabavno biti navijač Rijeke. Od kluba koji je bio tu u srži borbe za naslov prvaka došli su do statusa kluba u 'ničijoj zemlji' koji će gotovo sigurno biti na četvrtom mjestu do kraja sezone. Ovaj posljednji niz bio je uvjerljivo najlošiji otkako je Goran Tomić sjeo na klubu riječkog prvoligaša; od pet posljednjih utakmica Rijeka je upisala samo jednu pobjedu i čak četiri poraza. Dovoljan pokazatelj njihove forme je i činjenica da njihova 'filijala', Hrvatski dragovoljac u posljednjih pet kola ima više bodova od Rijeke (Hr. dragovoljac 5/15, Rijeka 3/15).

26.02.2022.,Split-Utakmica 25. kola Hrvatski Telekom Prve lige izmedju HNK Hajduk i HNK Rijeka na Poljudu.Goran Tomic Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

S tih izgubljenih 12 bodova u posljednjih pet kola Rijekine šampionske ambicije su potpuno izblijedljele, ali klub s Kvarnera će unatoć toj katastrofalnoj formi imati ogromnu ulogu u određivanju prvaka Hrvatske. Naime, Tomićeva momčad u preostalih pet kola dva puta igra protiv pretendenata na naslov, sutra od 20 sati na Rujevici igra protiv Osijeka, a 8. svibnja će, također na svojem stadionu, igrati protiv splitskog Hajduka. Dinamo se moli da će im Rijeka pripomoći pri obranu naslova tako što će otkinuti bodove njihovim direktnim rivalima.

Na ljestvici je Dinamo trenutno lider sa 66 bodova, slijede Osijek sa 64 i Hajduk sa 62. Ako i Osijek i Hajduk uspiju pobijediti Dinamo u derbijima, i jedni i drugi će plave preteći na ljestvici. No, Rijeka bi pobjedama protiv Osijeka i Hajduka anulirala tu situaciju i vratila Dinamo na prvo mjesto. Rijeka nije u igri, ali o njoj ovisi strahovito puno.

21.11.2021., Rijeka, stadion Rujevica - Hrvatski Telekom Prva liga, 16. kolo, HNK Rijeka - HNK Hajduk. Haris Vuckovic, Dario Melnjak Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, ilustracija

Dok protiv Hajduka recentno imaju poprilično respektabilan HNL omjer, protiv Osijeka im u ligaškim utakmicama u posljednje vrijeme i ne ide baš lako. Naime, momčad s Rujevice je u posljednjih 12 ligaških utakmica samo jednom slavila protiv Osijeka, i to 22. 2. 2020. kad je Riječanima 1:0 pobjedu donio Alexander Gorgon. Rijeku je tada vodio Simon Rožman, a Osječane Ivica Kulešević. Naravno, u tih 12 susreta je i gol-razlika na strani Osijeka, a osim te jedne Rijekine pobjede, sedam pobjeda je upisao Osijek, dok su četiri utakmice završile neodlučenim rezultatom.

Za razliku od ovih najrecentnijih ogleda, Rijeka i Osijek su puno izjednačeniji. Zapravo, u dosadašnja 92 međusobna ogleda u Prvoj HNL Rijeka i Osijek imaju identičan broj utakmica u kojima su upisali po tri boda. I jedni i drugi imaju po 34 pobjede, dok je 24 susreta završilo neodlučenim rezultatom.

Iako su nade za naslov u prvenstvu propale, Riječani još imaju priliku osvojiti trofej ove sezone. Podsjetimo, u finalu Kupa 26. svibnja idu na noge Hajduku na Poljudu u finalu Kupa.

Komentara 2

MK
MKGRA
22:58 23.04.2022.

Rijeka još ima šanse i teoretski i matematički pogotovo poslje sutrašnjeg kola,

Avatar nekakav
nekakav
19:45 22.04.2022.

nije mi jasno, dinamo koji je prvi na tablici se ništa ne bude pitalo?! o prvaku će odlučivati rijeka, osijek i hajduk, koji zajedno vrijede manje od prvih 11 dinama? sve osim svih pobjeda dinama do kraja bude iznenađenje. dinamo je na prvom mjestu dulje nego svi klubovi zajedno. trener treba samo izbaciti iz prvih 11 petkovića, i igra će biti puno tečnija. petko se nek pripremi za aktivnosti u gledalištu, koštice, kikiriki, to je njegov domet. o njemu kao potencijalu slušamo tri godine, a ukupno je imao 2 akcije u kojima je pokazao nešto, al to vidite svakog vikenda na seoskim 'derbijima'.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije