Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kantrida rasprodana

Rijeka uživa, samo su Juve i Real bili veći gosti

Rijeka
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
02.10.2014.
u 10:50

Bez Rakitića, Fazija i Morena, a ponovno pri samom vrhu španjolskog prvenstva.

Rijeka večeras na Kantridi igra protiv Seville pred rasprodanim stadionom (19 sati). Dan uoči utakmice u slobodnoj prodaji bilo je samo nekoliko stotina ulaznica, prvi put u Europskoj ligi navijačima Rijeke na raspolaganju je bila tribina namijenjena gostima.

Emery s najjačim snagama

Trener Seville Unai Emery doveo je u Rijeku najbolju momčad, čak osmorica igrača (Beto, Coke, Pareja, Carrico, Mbia, Vitolo, Reyes, Bacca) bila su u početnoj postavi finalne utakmice Europske lige protiv Benfice. Prošle su sezone Lyon i Betis na Kantridi igrali s pričuvnim sastavima, a ove je sezone pobjednik Europske lige došao u Rijeku s najboljim igračima.

Prema najavama, utakmica sa Sevillom ulazi u anale riječkog kluba. Rijeka je samo dvaput u povijesti igrala protiv objektivno jačih momčadi, no obje te utakmice igrane su kada većina današnjih igrača Rijeke nije bila rođena. Od jedne još uvijek zaziru španjolski mediji. U najavama utakmice između Rijeke i Seville španjolski novinari upozoravaju da je prije točno 30 godina na Kantridi teško stradao i veliki madridski Real, bilo je 3:1 za Rijeku. Na Kantridi su igrali Miguel Angel, Chendo, Camacho, Stielike, Fraile, San Jose, Sanchis, Gallego (Martin Vasquez), Pineda (Isidoro),

Lozano i Butragueño. U uzvratu su za Real igrali i Valdano, Santillana, Juanito i Michel, kojega je na trenerskoj klupi Seville u siječnju 2013. godine naslijedio Emery. Za većinu kroničara riječkog kluba pobjeda nad madridskim Realom najveća je u povijesti kluba. Dvama pogocima Adrijana Fegica i jednim Danka Matrljana jedna je generacija nogometaša zauvijek s Rijeke skinula anatemu provincijskog kluba.

Sjećanja na pothvate

Istina, Uefa je u uzvratu (0:3, uz tri crvena kartona Riječanima) izbacila Rijeku iz Kupa Uefe poput zadnjeg uljeza, ali pobjedu nad madridskim Realom nitko ne može obezvrijediti. Četiri godine prije pobjede nad Realom, Rijeka je u četvrtfinalu Kupa kupova igrala protiv Juventusa. Na Kantridi su igrali Zoff, Scirea, Gentile, Cuccureddu, Cabrini, Brio, Tardelli, Prandelli, Marocchino, Furino, Bettega, trener je bio Giovanni Trapattoni. Utakmica protiv vjerojatno najjače momčadi koja je ikada igrala na Kantridi završena je bez pogodaka. Petorica igrača Juventusa (Zoff, Scirea, Gentile, Cabrini, Tardelli) dvije godine kasnije postala su svjetski prvaci, šesti (Bettega) je bio ozlijeđen. Takav Juventus jedva je izbacio Rijeku pobijedivši je u Torinu s 2:0.

>>'Ispada da smo ovisni o Zagrebu i Splitu! Cirkus i sramota'

Komentara 4

BU
burko
16:25 02.10.2014.

Naprijed Rijeka

LE
LeonardS
12:25 02.10.2014.

Na sramotu HTV-a koja daje prioritet prenosa prosječnog Dinama a na uštrb Rijeke i fenomenalnih odbojkašica, pa onda da netko kaže da nisu privilegirani, sramite se , to ste trebali zaslužiti

AN
antiantifašist
13:57 02.10.2014.

to kada je Rijeka dobila Real sa 3:1, tada je rasturao nijemi Riječki napadač Damir Desnica. ali taj Real prije 30 i više godina nije imao momčad svijeta, kao današnji Real. tada su bila dozvoljena samo 2 stranca u jednoj momčadi. danas sam Ronaldo košta kao tada svih 11 realovih igrača zajedno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije