Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rujevica

Rijeka u drugom poluvremenu slomila Interov otpor

Rijeka - Inter
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/6
03.08.2018.
u 20:24

Rijeka je privremeno zasjela na vrh prvenstvene ljestvice, a poraz je Zaprešićane prikovao za dno

U prvoj utakmici 2. kola Prve HNL nogometaši Rijeke ugostili su zaprešićki Inter i slavili uvjerljivu 4-0 (1-0) pobjedu te privremeno zasjeli na vrh prvenstvene ljestvice, a Zaprešićane prikovali za dno.

Već u 4. minuti momčad Matjaža Keka došla je do vodstva. Ganski napadač Maxwell Acosty pobjegao je visoko postavljenoj gostujućoj obrani, iako je ostao dojam kako se u trenutku upućivanja lopte našao u zaleđu. No, suci su pustili akciju, a Acosty hladnokrvno svladao Interova vratara Ivana Kelavu.

Rijeka - Inter
1/13

Zaprešićani su u prvom dijelu, nedugo nakon primljenog pogotka, zaprijetili izjednačenjem, ali je opasan udarac Nigerijca Solomona s 25 metara uspio zaustaviti riječki vratar Simon Sluga.

Gosti su se držali do 64. minute, kad su u razmaku od 60 sekundi primili dva gola, a oba puta strijelac je bio Austrijanac Alexander Gorgon. Za 2-0 asistirao mu je sunarodnjak Mario Pavelić. Na njegov prizemni ubačaj Gorgon je na pet metara uklizao i svladao Kelavu. Minutu poslije akcija domaćih išla je po lijevoj strani, gdje je Heber odlično poslužio Gorgona koji s gotovo istog mjesta opet šalje loptu u mrežu.

Brazilac Heber ušao je u igru u 55. minuti i samo su mu 22 minute bile potrebne da se prometne u ključnog igrača na terenu. Nakon asistencije za Gorgona Heber se u 77. minuti i sam upisao u strijelce.

Ponovno je ostalo previše prostora iza zadnjeg obrambenog reda Intera, što je Heber iskoristio i pobjegao svom čuvaru. Njegov pokušaj loba Kelava je uspio nakratko zaustaviti, ali je Brazilac odbijenu loptu gurnuo u mrežu za konačnih 4-0.

Utakmicu na stadionu Rijeke na Rujevici pratilo je oko 4000 gledatelja, a sudio je Dalibor Mlakar iz Zagreba.

Strijelci: 1-0 Acosty (4), 2-0 Gorgon (64), 3-0 Gorgon (65), 4-0 Heber (77).

Poredak: Rijeka 6, Lokomotiva i Osijek po 3, Dinamo, Slaven, Istra i Rudeš po 1, Gorica, Hajduk i Inter bez boda.

>> Pogledajte Lovrenovu urnebesnu ljetnu potragu za Vrsaljkom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije