Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUPERSPORT HNL

VIDEO Rijeka slavila protiv Rudeša i preuzela vrh ljestvice HNL-a uoči hrvatskog klasika na Poljudu

Rijeka: HNK Rijeka - NK Rudes na Rujevici
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/19
01.10.2023.
u 17:19

Rijeka je povela nakon ogromne pogreške domaćeg vratara Kralja. Povratna lopta, nimalo zahtjevna, prošla je Kralju pored noge i išla prema domaćim vratima.

Nogometaši Rijeke ostvarili su novu prvenstvenu pobjedu, u 10. kolu HNL-a Rijeka je na gostovanju u Zagrebu svladala Rudeš 2-1 (1-0). Ovom pobjedom Rijeka je, barem privremeno, skočila na prvo mjesto ljestvice, a za tri boda su najzaslužniji bili strijelci Niko Janković u 12. i Franjo Ivanović u 79. minuti. Jedini pogodak za Rudeš dao je Fran Topić u 90. minuti.

Rudeš je i dalje uvjerljivo posljednja momčad na ljestvici, ima devet poraza i samo jedan remi. Živahno je počela utakmica te su obje momčadi u uvodnim minutama kreirala sjajne prilike. U prvoj minuti novi napadač Rijeke Yansane je imao odličnu situaciju, ali ga je zaustavio vratar Rudeša Kralj. Odmah je na drugoj strani uzvratio Petković, ali i tada je pobjednik bio golman, ovaj put Labrović.

VEZANI ČLANCI:

Rijeka je povela nakon ogromne pogreške domaćeg vratara Kralja. Povratna lopta, nimalo zahtjevna, prošla je Kralju pored noge i išla prema domaćim vratima. Kralj je nekako uspio zaustaviti njen put prema mreži, ali ju je samo odbio na nogu Yansanea koji je asistirao Jankoviću, a ovaj lako pogodio za 1-0. Do kraja prvog dijela Rudeš je odigrao ravnopravno i solidno, ali bilo je to premalo za moguće izjednačenje. Obrana Rijeke nije bila na velikim mukama.

Drugo poluvrijeme počelo je pokušajima gostiju, prvo Pjaca pa Janković i Fruk, dok je s druge strane uzvratio dalekometnim pokušajem Srbljinović.

VEZANI ČLANCI:

Bolja je bila Rijeka sve do kraja utakmice, a pogodak za 2-0 postigao je Ivanović u 76. minuti. Međutim, zbog zaleđa je gol poništen, ali je isti igrač sve ponovio samo tri minute kasnije, iz slične pozicije je pucao i pogodio te je tada bilo sve regularno, a Rijeka je pobjegla na dva pogotka razlike. Do kraja je Rudeš postigao tek počasni pogodak, Topić je u 90. smanjio na 1-2, ali za nešto više od toga nije bilo vremena. U nastavku nedjelje se igra najveći hrvatski derbi, od 18 sati na Poljudu se za bodove bore Hajduk i Dinamo. Posljednju utakmicu kola u ponedjeljak će odigrati Istra 1961 i Lokomotiva, a susret u Puli počinje u 18 sati.

Pogotke možete pogledati OVDJE

Ključne riječi

Komentara 1

KR
krampus9
17:59 01.10.2023.

Rijeci poništen čist gol, vuku linije kako im paše, dinamu su prva tri gola rudesu povlacili da nije zaleđe fujjj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije