Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dramatičan okršaj

Rijeka se spasila u Kranjčevićevoj: Dostigla vodstvo Dragovoljca od dva pogotka

U 9. kolu 1. HNL sastali se Hrvatski dragovoljac i Rijeka
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/11
17.09.2021.
u 22:05

Domaći su poveli 2-0 golovima Vinka Petkovića (29) i Valentina Majstorovića (36-11m), a u nastavku su gosti poravnali preko Princea Ampema (57) i Domagoja Pavičića (60).

U prvoj utakmici 9. kola Prve HNL Hrvatski dragovoljac i Rijeka igrali su u Kranjčevićevoj ulici 2-2 (2-0). Domaći su poveli 2-0 golovima Vinka Petkovića (29) i Valentina Majstorovića (36-11m), a u nastavku su gosti poravnali preko Princea Ampema (57) i Domagoja Pavičića (60).

Iako je Rijeka dominirala u prvih pola sata nije uspjela postići pogodak, najbolju priliku imao je Drmić koji je u 19. minuti lijepim volejom sa 10-ak metara zatresao gredu, da bi Hrvatski dragovoljac u vrlo kratkom razdoblju, od 29. do 36. minute postigao dva gola i imao još jednu veliku priliku.

Domaći su poveli odličnom akcijom Petkovića koji je prihvatio loptu na sredini igrališta, povukao do 22-23 metra od gostujućih vrata, a zatim preciznim prizemnim udarcem pogodio sam donji desni kut Prskala. 

17.09.2021., stadion u Kranjcevicevoj, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 9. kolo, Hrvatski dragovoljac - Rijeka. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Samo dvije minute potom Franić je prošao po desnom krilu i pokušao uposliti Štrkalja, ali je Krešić skrenuo loptu koja je umalo opet završila iza Prskala.

U 34. minuti Selahi je vrlo loše reagirao na rubu svog kaznenog prostora i srušio Majstorovića pa je domaći sastav dobio kazneni udarac, a siguran izvođač za 2-0 bio je upravo Majstorović.

Kako je domaćin brzo stigao do prednosti, tako je i Rijeka brzo poravnala u nastavku s dva sjajna pogotka. Prvo je Ampem u 57. minuti sa 25 metara pogodio gornji lijevi kut nemoćnog Šubarića, da bi tri minute potom Pavičić sa 22 metra prizmenim udarcem zatresao donji desni kut domaćih vrata.

17.09.2021., stadion u Kranjcevicevoj, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 9. kolo, Hrvatski dragovoljac - Rijeka. Domagoj Pavicic Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Postigla je Rijeka u samoj završnici i treći gol, u 89. minuti je Vučkić odlično reagirao i petom poslao loptu prema vratima, no ona je na svom putu dodirnula Drmića koji se nalazio u zaleđu, pa je nakon četiri minute provjere VAR procijenio kako pogodak ne vrijedi.

Rijeka je i ovim remijem stigla na vrh ljestvice sa 17 bodova, jednim više od Dinama i Hajduka, ali Dinamo ima jedan susret manje odigran. Hrvatski dragovoljac je ostao posljednji s pet bodova, koliko ima i deveti Slaven Belupo.

Komentara 4

VP
VOX POPULI
12:19 18.09.2021.

rijeka igra loše, nije ni zaslužila pobjedu

Avatar Oneill
Oneill
13:31 18.09.2021.

Na početku prvenstva rijeka je dovela puno igrača većìna su igrali dobar nogomet danas su nevidljivi kao i cijeli klub.Komentiram da naši treneri nemaju kfalifikaciju za zapadnd klubove na foru i bez znoja moža pa vidimo kako može gdje nam je danas Hrvatski nogomet ja ga tražim ali ga nemogu naći.

KR
krampus9
22:29 17.09.2021.

4 minuta su im trebala da nađu dlaku od drmica koja je dirnula loptu da mogu poništiti gol rijeci koja mora ove godine biti iza dinama hajduka i osijeka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije