Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI KUP Jurendić i Krstanović za izjednačenje

Rijeka ponovno prokockala vodstvo

12.11.2008.
u 19:12

Nogometašima Rijeke i Zagreba bi možda bolje pristajala vaterpolo utakmica, obzirom na gustu kišu koja je počela padati odmah nakon početka dvoboja na već ionako raskvašenom i blatnjavom travnjaku Kantride.

Proklizavanje igrača i lopte, ili pak ostajanje lopte u blatu bili su najčešći prizori. Gledatelja je bilo vrlo malo, tek 300-injak. Brojka i ne čudi obzirom na vrijeme i igre Rijeke u posljednje vrijeme. Za pohvalu je dolazak čak četvorice navijača momčadi iz Kranjčevićeve na istočnoj tribini.

Trener Rijeke Rubčić odlučio se za ofenzivniju varijantu. Dodao je u vezni red Štroku i Anasu Sharbiniju, Argentinca Fernandeza, kako bi stvorio gušću sredinu i veći pritisak na goste. Prvi je spremnost vratara Škorića isprobao Anas Sharbini udarcem s 18-tak metara u 10. minuti.

Uslijedila su dva pokušaja Krstanovića, prvo glavom nakon ubačaja iz slobodnjaka Mikulića, Radman je spreman, a zatim je probao petom. Lopta je klizila kroz blato, a Rijekin vratar uspijeva doći do nje. U nastavku je Anas Sharbini pokušao iz slobodnog udarca s 20 metara, Škorić je na mjestu. Dvojbena situacija zbila se u Zagrebovu petercu u 49. minuti. Fernandez je ubacio, lopta je ostala u blatu, Ahmad Sharbini je krenuo na nju, jednako kao i vratar Škorić koji je odnio starijeg Sharbinija i loptu. Dobro je pucao i Dabac iz slobodnjaka, Škorić izbacuje u korner, a nakon ubačaja ponovno Dabac šalje loptu pored gola.

Napori Rijeke nagrađeni su u 62. minuti kada Škorić ruši u prodoru Anasa Sharbinija u kaznenom prostoru. Vučemilović pokazuje na bijelu točku, a Rijekin kapetan sam odlučuje pucati i pogađa za vodstvo domaćih. Ahmad Sharbini vodstvo povećava tri minute kasnije prekrasnim golom iskosa slijeva, pogađa suprotni kut.

Zagreb se nije predao, povlačenje Rijeke su iskoristili na najbolji način, kao i Jurendić grešku Dabca. To nije bilo dovoljno da opameti Riječane, Krstanović koristi pruženo u 86. minuti, okreće Čaglja te pogađa za izjednačenje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije