Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVČANA STIMULACIJA

Rijeka od Uefe dobila više od sedam milijuna €

Dinamo Rijeka
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/2
26.10.2018.
u 00:30

Najbolje je prošla Rijeka koja je zbog plasmana u skupinu Europske lige prošle sezone, sada dobila 4,239.053 eura koja su podebljana s dodatna tri milijuna jer je igrala playoff elitne Lige prvaka.

Čekali su nogometni klubovi novčane stimulacije Uefe baš kao što ljudi čekaju povrat poreza. A sada su to i dočekali i imaju se i čemu veseliti jer Uefa je objavila da je isplatila novčane nagrade klubovima koji su prošle sezone igrali skupine europskih natjecanja, ali i nacionalnim savezima.

Najbolje je tu prošla Rijeka koja je zbog plasmana u skupinu Europske lige prošle sezone, sada dobila 4,239.053 eura koja su podebljana s dodatna tri milijuna jer je igrala playoff elitne Lige prvaka.

Ostali hrvatski klubovi također će dobiti dio Uefina kolača. Naime, klubovi će među sobom podijeliti 612.934 eura iz fonda solidarnosti. Novac neće dobiti novi prvoligaš Gorica, ali hoće Cibalia koja je prošle sezone igrala u 1. HNL. Dobiveni novac moraju uložiti u unapređenje škola i razvoj mladih igrača.

Ukupno je Uefa tako za sudjelovanje u skupinama Europske lige podijelila 428 milijuna eura (oko pet milijuna više nego prošle sezone), a sudionicima Lige prvaka i klubovima koji su eliminirani u playoffu (njih ukupno 56) više od 1,412 milijarde eura!

A Uefa u posljednje vrijeme novac dijeli šakom i kapom. Njezini čelnici odlučili su dodatno povećati i nagradni fond za ovosezonsko izdanje Lige nacija pa će tako konačni pobjednik ovog natjecanja u lipnju zaraditi 10,5 milijuna eura. No neće zaraditi samo ukupni pobjednik već i pobjednici grupa, ali i svaka reprezentacija koja igra...


Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije