Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KANTRIDA Čelni ljudi kluba tvrde kako odgode nije trebalo biti

Rijeka najavila žalbu, bez odgovora Mamiću

rijeka2-txt.jpg
import
27.10.2008.
u 16:58

- Strpljivi smo i tolerantni što se tiče rezultata, ali kada su interesi Rijeke u pitanju onda smo odlučni i decidirani; odgode nije smjelo biti - rekao je predsjednik Rijeke Ivan Vanja Frančišković u oštrom uvodu prilično mlakog osvrta na odgođenu utakmicu.

- Potpuno smo se pripremili, očekivali smo veliki spektakl. To je odluka nakon koje ne možemo govoriti da je prvenstvo regularno - dodao je Frančišković.

Najavljena je i žalba koja bi već danas mogla zakucati na vrata Udruge klubova PHNL-a, a HNS-u upućena je kritika da nije smio podleći pritiscima.

- Tražimo ispitivanje je li se sve odvijalo po pravilniku. Ne želimo da se takvo što ponovi - kazao je direktor Rijeke Mario Rubeša.

Poslije toga klupski čelnici otupili su oštricu. Upitan da komentira Mamićevu izjavu da je budala, Rubeša je ublažio retoriku.
- Neću reagirati na Mamićev komentar. Svatko interese kluba brani na svoj način.

- Žalba nije upućena Dinamu, s kojim, kao i s drugim klubovima, želimo dobre odnose. Žalba je upućena HNS-u koji je u slučaju bolesti igrače Dinama trebao uputiti u prvu karantenu, a ne u Zagreb.

- Klub koji ima tridesetak registriranih igrača, unatoč bolesti, morao je igrati utakmicu. Brojna je takva praksa u inozemstvu. Dio žalbe bit će upućen na vraćanje uloženog novca, ali moralna sramota ne može se nadoknaditi.

- Ostali smo šokirani i zapanjeni. Ipak, pobjedu ne želimo na zelenim stolom. Želimo je na terenu. HNS treba biti institucija koja će to riješiti. Ne smijemo se igrati s ponosom kluba - zaključio je Frančišković na ipak blagoj sjednici na kojoj nije rečeno koje će sve sankcije Rijeka tražiti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije