Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pobjeda 3:0

Rijeka s lakoćom slavila u Vinkovcima, sad slijedi veliki derbi s Dinamom!

Cibalia - Rijeka
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/7
02.04.2017.
u 20:54

Riječani sada imaju 68 bodova, i dalje su neporaženi u ovom prvenstvu. Na drugom mjestu je Dinamo sa 64 boda, a upravo se te dvije momčadi sastaju sljedeću subotu na Rujevici.

Nogometaši Rijeke rutinski su došli do pobjede u Vinkovcima. U sklopu 26. kola HNL-a u gostima su svladali Cibaliju s 3:0 i tako upisali tri važna boda uoči derbija s Dinamom.

Početak susreta protekao je u dominaciji Cibalije koja je u prvih pet minuta imala dva dobra pokušaja, pucali su Baša i Vitaić, ali Prskalo je bio na visini zadatka. Nakon toga Rijeka je krenula s uobičajenom igrom i počela silovito napadati, ali domaćin se u prvih pola sata dobro branio.

No, uslijedila je furiozna završnica prvog dijela u kojoj je Kekova družina postigla čak tri gola i riješila utakmicu. U 34. minuti Andrijašević je prošao po desnoj strani kaznenog prostora, ubacio u sredinu, Gorgon nije najbolje zahvatio loptu, ali ju je primirio za Bradarića koji je zabio na prazan gol.

Devet minuta nakon prvog gola Rijeka je povisila vodstvo. Vešović je ubacio, a najbolji igrač Rijeke Franko Andrijašević loptu primio prsima i zabio lijep gol. U sudačkoj nadoknadi pobjedu je potvrdio Gorgon koji je pucao iz daljine, lopta prošla Matkoviću kroz ruke i to je bilo to.

Nastavak susreta ponudio je puno manje uzbuđenja, obje momčadi bile su svjesne da je sve riješeno pa je tempo pao i čekao se kraj. Kek je usput i sačuvao neke igrače kojima je prijetio žuti karton koji bi ih suspendirao za važan derbi.

Ipak, Leonard Zuta dobio je žuti karton zbog kojeg neće igrati protiv Dinama, a njegovo mjesto najvjerojatnije bi trebao preuzeti Marko Vešović koji je već znao igrati i na poziciji lijevog beka.

Riječani sada imaju 68 bodova, i dalje su neporaženi u ovom prvenstvu. Na drugom mjestu je Dinamo sa 64 boda, a upravo se te dvije momčadi sastaju sljedeću subotu na Rujevici.

>>Petev otkrio čime nije zadovoljan, a Sammir poručio: Moja najteža utakmica

Komentara 10

CP
Cviet Prigorja
21:04 02.04.2017.

Rijeka u subotu postaje Plitki potok.

Avatar mlijeko
mlijeko
21:31 02.04.2017.

Gorgon u 11. minuti nokautira golmana Matkovića i trebao je dobiti najmanje žuti ako ne i crveni zbog neoprezne igre, a kasnije nokautirani Matković dobije onakve golove...

LU
lukivoda
20:21 02.04.2017.

Lova se na štengama broji ak niste znali mrzitelji Dinama moji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije