Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KEK O POJAČANJIMA

Rijeka još uvijek nema mogućnosti kupiti igrača od milijuna eura!

Matjaž Kek
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
06.01.2014.
u 19:43

- Velikih kadrovskih promjena u momčadi neće biti, prezadovoljan sam s igračkim kadrom koji imam na raspolaganju - kaže Kek.

Nogometaši Rijeke počeli su pripreme za nastavak sezone u nedjelju navečer, kada su se okupili na zajedničkoj večeri. U ponedjeljak prijepodne na Kantridi su obavljena uobičajena testiranja, rano poslijepodne momčad je otputovala u Rovinj, gdje će trenirati do petka.

Na prvom treningu pojavila su se poznata lica, u odnosu na jesenski dio sezone nema više Ivana Mancea, Matije Škarabota i Danijela Cesarca. Mance je postao pomoćnik sportskog direktora, Škarabotu je istekao ugovor koji klub nije htio produljiti, a Cesarec je dobio ispisnicu budući da je tehnološki višak u napadu.  Cesarec je bio ponajbolji igrač Rijeke sve dok se istekom prošle sezone nije teže ozlijedio. Jesenas je bezuspješno tragao za optimalnom formom, koju će morati pronaći u nekom drugom klubu.

Što se pojačanja tiče, do kraja siječnja moguće je očekivati najviše dvojicu igrača koji bi trebali postati pojačanja. Rijeka nužno treba lijevog bočnog igrača, a dobro bi došao jedan ofenzivni vezni igrač visoke klase.

El-Monir iz Jagodine najavljivan je kao moguće pojačanje na lijevom boku, ali je Libijac očigledno licitirao ponudama Rijeke i Partizana. Vezni igrač koji bi zadovoljio stručne kriterije Matjaža Keka ne može se pronaći na tržištu pod financijskim uvjetima koje određuje klupski budžet:

- Meni je u ovom trenutku važnije da su zdravi Lešković, Zlomislić, Jugović… Jasno da smo razgovarali o tome koliko bi dvojica kvalitetnih stranaca podignuli kvalitetu momčadi, ali Rijeka još uvijek nema mogućnosti kupiti igrača od milijuna eura! Velikih kadrovskih promjena u momčadi neće biti, prezadovoljan sam s igračkim kadrom koji imam na raspolaganju - kaže Kek.

Osim Cesarca i Škarabota, početak sezone na Kantridi neće dočekati još barem petorica, šestorica igrača. Nekolicina nezadovoljnih statusom u klubu htjeli bi sami otići, nekolicina će otići jer nisu zadovoljili struku. Igrači kadar smanjit će se na optimalnih 22, 23 igrača.  

U petak povratak iz Rovinja

U petak se momčad vraća iz Rovinja. Prvu pripremnu utakmicu Rijeka igra protiv drugoligaša Krško (15. siječnja), a zatim putuje u Španjolsku (od 17. do 27. siječnja), gdje će igrati protiv Videotona (19. siječnja), Grasshopersa (22. siječnja) i Dinama iz Kijeva (26. siječnja). Prije službenog početka sezone Rijeka bi trebala odigrati prijateljski susret na Kantridi s Koprom (29. siječnja). 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije