Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Kantrida pala prvi puta nakon 2009.: Aberdeen potopio Rijeku sa 3:0!

Rijeka - Aberdeen
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/19
16.07.2015.
u 23:14

Iskusna je to momčad, prošle sezone pobijedili su Groningen - upozoravao je Kek uoči utakmice

Škotski Aberdeen šokirao je Rijeku pred 9.000 gledatelja na Kantridi i nakon velike pobjede (3:0) momčad Matjaža Keka trebat će čudo u uzvratu kako bi izborila nastup u trećem pretkolu Europske lige.

Armada i domaći navijači podno stijena posljednji put su poraz svoje momčadi u europskim natjecanjima doživjeli još 2009. kada je slavio ukrajinski Metalist. Odigrala je Rijeka od tada 12 utakmica i ubilježila osam pobjeda i četiri neodlučena ishoda. A onda je Aberdeen prekinuo taj lijepi niz.

Trener Kek bio je u pravu kad je uoči utakmice upozoravao na oprez.

- Aberdeen smo analizirali, radi se o vrlo nezgodnom protivniku. Iskusna je to momčad, prošle sezone pobijedili su Groningen. Bit će otvorena utakmica - govorio je Kek.

Prema uvodnom dijelu utakmice moglo se zaključiti kako će rezultat biti suprotan. Domaćin je pritisnuo suparnika, a Tomasov je u 8. minuti, nakon ubacivanja Leovca, s pet metara pogodio vratnicu.

Nastavili su napadati Kekovi izabranici, no u 38. minuti utihnula je Kantrida. Considine je nakon kornera glavom proslijedio loptu u Vargićevu mrežu iz prvog udarca Aberdeena.

Nedugo nakon početka drugog dijela, u 52. minuti novi šok za domaće drukere. Logan je ubacio dugu loptu, a Pawlett glavom neometan u kaznenom prostoru pospremio je iza leđa Vargića. Snimka je poslije pokazala kako je strijelac bio u zaleđu, ali linijski sudac to nije vidio. Aberdeen je vodio 2:0 nakon dva udarca u okvir gola.

Rijeka se nije uspjela oporaviti od neočekivanih udaraca pa je potpuno potonula kad je za 3:0 u 75. minuti zabio McLean. Lešković je pokušao izbiti jednu loptu koja je došla do Logana. On je pronašao Goodwilliea koji ju je proslijedio do McLeana. Nogometaš Aberdeena bio je precizan u stopostotnoj situaciji.

 

Rijeka je u 82. minuti imala najbolju priliku za smanjenje visokog vodstva škotske momčadi. Sharbini je odlično gurnuo loptu za Leovca koji je ubacio, ali pokušaj Bezjaka dobro je zatvorio vratar Ward.

Uzvrat je već idućeg tjedna, a prema večeras prikazanom Rijeka će imati (pre)težak zadatak za ostvarnje cilja - pobjede sa tri ili više pogodaka razlike u Škotskoj.

RIJEKA - ABERDEEN 0:3

RIJEKA: Vargić - Tomečak, Lešković, Samardžić, Leovac - Bradarić, Radošević - Tomasov, Lima, Sharbini - Balaj

ABERDEEN: Ward - Logan, Considine, Taylor, Shinnie - Pawlett, Quinn, Hayes - Jack, Goodwillie - McGinn

>>Rooney sada prijeti Riječanima

Komentara 27

DE
derin
23:26 16.07.2015.

Dinamu treba trener i navijači, Rijeka treba dva klasna igrača, previše HNL klasa, posebice playmaker, Hajduku isto dva kvalitetna pojačanja milic plus još jedan. Dinamo će proći folu, ali za dalje teško, Rijeka vrlo teško, bar neka pobjeda radi koeficijenata, hajduk treba odigrati puno bolje i vise koncentracije u obrani, lokomotiva će teško u grotlu soluna.

RA
rasimcanaj-
22:53 16.07.2015.

Ha,ha a gdje je sada onaj EU Jovan da nam malo prokomentira genijalnog Keka. Ova Rijeka me sve vise potsjeca na Hajduk; od kad je otisao Kramaric postali su sasvim prosjecni tim. Igraci se frajerisu i umisljaju da su nekakve zvijezde, vaznija im je frizura ( Moises i Sharbini) nego igra.

JU
juma
22:12 16.07.2015.

Tomečak je defanzivno katastrofa, Vargić lovi muhe pred golom, gol iz zaledja i skromni Škoti ni krivi ni dužni dodjoše do ogromne prednosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije