Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNL

Rijeka 'hat-trickom' Murića srušila Dragovoljac i zasjela na prvo mjesto

Rijeka i Hrvatski dragovoljac igraju 18. kolo Prve HNL
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/5
04.12.2021.
u 19:15

Utakmicu je obilježio Robert Murić. Odlični veznjak Rijeke je došao do svog prvog 'hat-tricka' u Prvoj HNL te postao drugi igrač, nakon Marka Livaje, koji je u ovoj sezoni na jednoj prvoligaškoj utakmici postigao tri pogotka.

Nogometaši Rijeke zasjeli su na vrh ljestvice HT Prve lige pobijedivši pred svojim navijačima Hrvatski Dragovoljac sa 4-1 (2-0), nakon što je do danas vodeći Osijek u prvom dvoboju 18. kola odigrao 1-1 na gostovanju kod Gorice.  

Rijeka je do vodećeg pogotka na Rujevici došla u 16. minuti, a strijelac je bio Jorge Obregon. Kolumbijac je u 44. minuti bio dodavač za Roberta Murića koji je preciznim udarcem svladao Šubarića za 2-0. Isti je igrač u 47. minuti iskoristio pogrešku Petra Mamića i postigao svoj drugi pogodak za vodstvo Riječana od 3-0. Zaostatak Hrvatskog dragovoljca smanjio je Vinko Petković golom u 67. minuti, ali je Robert Murić svojim trećim golom, u 80. minuti postavio konačnih 4-1.

Rijeka je s nova tri boda stigla do njih 36 iz 17 nastupa te ima bod prednosti pred drugoplasiranim Osijekom. Treći je Dinamo sa 31 bodom, a četvrti je Hajduk sa 30.

04.12.2021., Rijeka - Hrvatski Telekom Prva liga 21/22. 18. kolo. Stadion Rujevica. HNK Rijeka - NK Hrvatski dragovoljac.
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, ilustracija

Upravo će se te dvije momčadi sastati u nedjelju (17.30 sati) na Maksimiru u najvećem hrvatskom nogometnom derbiju.

Gorica je na petom mjestu sa 26 bodova, a na dnu je Hrvatski dragovljac sa sedam bodova.

Hrvatski dragovoljac je u prvih 15-ak minuta djelovao kao da bi mogao ravnopravno parirato momčadi Gorana Tomića, a onda je Kolumbijac Jorge Obregon u 16. minuti započeo golijadu na Rujevici iskoristivši niz nespretnih reakcija gostujućih braniča i iz neposredne blizine svladao kapetana Hrvatskog dragovoljca Zvonimira Šubarića.

Ostatak utakmice obilježio je Robert Murić. Odlični veznjak Rijeke je došao do svog prvog 'hat-tricka' u Prvoj HNL te postao drugi igrač, nakon Marka Livaje, koji je u ovoj sezoni na jednoj prvoligaškoj utakmici postigao tri pogotka.

U 44. minuti je primio loptu na desnom boku. Igrači gostujuće momčadi dopustili su mu da se došeta do samog kuta kaznenog prostora, gdje se Murić namjestio i preciznim udarcem lijevom nogom pogodio donji desni kut, a lopta se od vratnice odbila u mrežu.

04.12.2021., Rijeka - Hrvatski Telekom Prva liga 21/22. 18. kolo. Stadion Rujevica. HNK Rijeka - NK Hrvatski dragovoljac.
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, ilustracija

U drugoj minuti nastavka Murić se drugi put upisao u strijelce. Dugu loptu poslao je slovenski veznjak Gnezda Čerin. Gostujući branič Petar Mamić loše je reagirao i idealno primirio loptu za Murića koji mu je dolazio iza leđa. Takvu priliku Murić nije propustio i lakoćom je poslao loptu pokraj nemoćnog Šubarića za 3-0.

Nakratko je nadu nogometašima Davora Mladine vratio Vinko Petković, koji je na dodavanje Mamića u 67. minuti svladao uglavnom nezaposlenog riječkog vratara Nediljka Labrovića.

Konačnih 4-1 u 80. minuti postavio je Robert Murić, a do 'hat-tricka' je došao još jednim preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije