Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPLET PHNL

Rijeka dočekala kiks Splita, Zadar ostao u ligi, Inter ispao

Split - Istra (1)
Tino Juric/PIXSELL
26.05.2013.
u 18:00

Benko je zabio dva gola Zagrebu (2:1) i donio Rijeci igranje u Europi, iz minute u minutu mijenjale su se pozicije na ljestvici

Dok se u Maksimiru igralo za prestiž, na gotovo svim ostalim stadionima odvijala se prava drama u borbi za Europu, odnosno ostanak u Prvoj HNL. Nakon posljednjih sučevih zvižduka rezime je sljedeći - u kvalifikacije za Ligu prvaka će Dinamo, u kvalifikacije za Europsku ligu Hajduk, Lokomotiva i Rijeka, dok su iz Prve HNL ispali Zagreb, Cibalija i Inter. Nogometaši Intera lakoćom su s 2:0 (Mlinar, Oršić) pobijedili Slaven Belupo u utakmici koja je bila prekinuta 10 minuta zbog proloma oblaka, no pobjeda im je postala beznačajna obzirom da je Zadar u Stanovima dohvatio potrebni bod protiv Splita (2:2). Junak Zadrana opet je bio mladi Perica, koji je za 2:2 zabio iz jedanaesterca u 67. minuti. Dvaput je Split vodio golovima Bellea i Rebića, no nije uspio pobijediti.

Trener Splita Goran Sablić bio je vidno razočaran. Za njega nema dvojbe - utakmicu je odlučio sudac Damir Batinić koji je vidio nepostojeći jedanaesterac.

- Čestitam Zadru na ostanku u ligi, ali ne na ovakav način. Nismo izborili Europu jer je Zadar morao ostati u prvoj ligi. Ovakve stvari se viđaju u trećim ligama, nevjerojatno da se to događa i u prvoj. Čestitam svojim igračima, ali protiv ovoga nismo mogli - rekao je razočarani Sablić.

Rijeka uvjerljiva protiv Zagreba

Kiks Splita iskoristila je Rijeka, koja je s uvjerljivih 4:1 slavila protiv Zagreba. Ćiro i igrači Zagreba tako su se novim debaklom oprostili od prvoligaškog društva.

Od prve lige porazom se oprostila i Cibalija, koja je u Gradskom vrtu izgubila od Osijeka s 0:1.

Utakmica Istre 1961 i Lokomotive rezultatski je bila potpuno nevažna, a završilo je 1:1. Domaćin je poveo 1:0 golom Rocea u 59. minuti, no lokosima je bod donio Chago u 72. minuti.

Hrvatski dragovoljac odigrao je 1:1 s Lučkim i kolo prije kraja potvrdio ulazak u Prvu ligu.

>> Dinamo svladao Hajduk u derbiju sa 3:1!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije