Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINAL FOUR Završni turnir Eurolige ovog vikenda u Rijeci

Riječki bazen dat će novog prvaka Europe

19.05.2009.
u 16:41

Završnica vaterpolske Eurolige igrat će se u petak i subotu na bazenu Kantrida. U polufinalnim susretima igrat će najprije Jug i Pro Recco (18,30) te Mladost i Primorac (20).

Sudionici turnira u četvrtak će trenirati na bazenu Kantrida, a ulaznice za susrete su već odavno rasprodane.

– U slučaju kompletne organizacije, pa i ulaznica, postupili smo prema pravilima LEN-a. U prodaji je bilo nešto više od 1500 ulaznica, s time da sudionici imaju pravo na određen broj, rekao je gradonačelnik Vojko Obersnel.

Priznanje LEN-a
Rijeci je veliko priznanje ukazano povjerenjem LEN-a za organizaciju ovog vrhunskog vaterpolskog natjecanja, a pomogla je sjajna organizacija Europskog plivačkog prvenstva te novosagrađeni bazenski kompleks.

– Učinjeno je sve nužno da se turnir održi na najvišoj razini, i vjerujem da ćemo vidjeti kvalitetan vaterpolo. Usto, nadamo se da će hrvatska momčad u Rijeci proslaviti trijumf, rekao je predsjednik izvršnog odbora Luciano Sušanj.

Najbolji igrači svijeta
Sretnici će vidjeti neke od najboljih svjetskih vaterpolista, te gotovo cijelu hrvatsku vaterpolsku vrstu koja je osvojila svjetsko zlato.

Na posljednja dva Final Foura pobjednik je bio Pro Recco. Prve medalje osvojene u bivšoj Jugoslaviji osvojili su i vaterpolisti. U toj reprezentaciji igrala su i dva Riječana, Zdravko Ćiro Kovačić i Ivica Jobo Kurtini. Kovačić je i prvi vaterpolist koji je ušao u Kuću slavnih. Rijeka ima i Zorana Roju koji je osvojio olimpijsko zlato.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije