Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNL Riječani pobjedom u Osijeku zakoračili prema trećem mjestu

Riječka rapsodija u Gradskom vrtu

18.05.2009.
u 20:39

Nogometaši Rijeke dokazali su pobjedom u Osijeku da još imaju motivacije, bez obzira što su osigurali plasman u Kup UEFA. Bijeli žele i ostati na trećem mjestu prvenstvene ljestvice na kojem su i sada.

Rubčićev osmijeh
Trener Rijeke Robert Rubčić cijelu je sezonu bio ozbiljan, no nakon osječke pobjede napokon je i sebi dopustio opuštanje i osmijeh zadovoljstva. Imao je i razloga, njegovi su igrači preokrenuli rezultat i pobijedili, osigurali i matematički Europu, a šanse za treće mjesto su porasle. - Napravili smo veliku stvar, jer ovome se nitko nije nadao na početku sezone. Čestitam igračima jer su na najljepši mogući način pokazali da su karakterni i da imaju svoju vrijednost, te uzvratili meni kao treneru na povjerenju, rekao je Rubčić dodavši kako je zahvalan na podršci predsjedniku Frančiškoviću i direktoru Rubeši.

Rubčić je osječku utakmicu otvorio s tri braniča i dva igrača u špici, pokazalo se ubrzo da bijeli ne funkcioniraju u tom sustavu.

- Vratili smo se u drugom dijelu na naš stari sustav, koji je i dao rezultat. Dok ja budem u Rijeci, neću ulaziti u rizike vezane za fazu obrane.

Napadački nogomet
- Mi imamo igrače koji su i te kako kreativni i brzi, i ja ću gajiti napadački nogomet, poručio je Rijekin strateg.

Oba Rijekina pogotka djelo su Ahmada Sharbinija, koji je sada sustigao mlađeg brata Anasa, obojica imaju po 12 golova, a utrka se nastavlja u još dva kola.

- Zadovoljan sam igrama i, hvala Bogu, golovi me idu. Fizički se dobro osjećam i samo neka tako ostane. Vidjet ćemo tko će biti bolji na kraju, Anas ili ja, dodao je Ahmad Sharbini.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije