Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPUST U GARMISCHU

Riesch odgodila ukupni naslov Lindsey Vonn

Maria Riesch
AFP
10.03.2010.
u 12:34

Njemica Maria Riesch pobjednica je posljednje ovosezonske spustaške utrke skijašica, održane na Završnici svjetskog kupa u njemačkom Garmisch Partenkirchenu.

Svoju je prijateljicu i najveću konkurenticu, Amerikanku Lindsey Vonn, Riesch pred vlastitom publikom nadmašila za 48 stotinki sekunde, apsolviravši stazu Kandahar 1, dugu 2920 metara, za minutu, 34 sekunde i 82 stotinke.

Drugom pobjedom ove sezone u spustu Riesch je tako prolongirala Amerikankino slavlje, koja je već u ovoj utrci teoretski mogla osigurati treći uzastopni naslov pobjednice Svjetskog kupa. Sada, tri natjecanja prije kraja, Vonn ima 225 bodova prednosti ispred Riesch.

Ne uspije li u sutrašnjem (četvrtak) veleslalomu, Vonn će nastojati potvrditi titulu u petak u superveleslalomu. Već ima tri Mala kristalna globusa ove sezone, u spustu, superveleslalomu i kombinaciji. Ona je pobijedila u svih šest preostalih ovosezonskih spustaških pobjeda.

Riesch je trijumf u bavarskom zimovalištu, mjestu održavanja Svjetskog prvenstva u alpskom skijanju sljedeće godine, 14. pobjeda u karijeri kad je Svjetski kup u pitanju.

Treće je mjesto pripalo Šveđanki Anji Pärson.

 

Svjetski kup skijašica, spust, Garmisch Partenkirchen:

1. Maria Riesch (Njem) 1:34.82

2. Lindsey Vonn (SAD) +0.48

3. Anja Pärson (Šve) +1.13

4. Nadja Kamer (Švi) +1.22

5. Julia Mancuso (SAD) +1.31...

 

Svjetski kup skijašica, ukupan poredak spusta:

1. Lindsey Vonn (SAD) 725 bodova

2. Maria Riesch (Njem) 556

3. Anja Pärson (Šve) 385...

 

Svjetski kup skijašica, ukupan poredak:

1. Lindsey Vonn (SAD) 1571 bod

2. Maria Riesch (Njem) 1346

3. Anja Pärson (Šve) 982

4. Kathrin Zettel (Aut) 829

5. Tina Maze (Slo) 763...

49. Ana Jelušić (Hrv) 130...

87. Nika Fleiss (Hrv) 36...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije