Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA IGRAČ U EUROPI

Ricky "Triple double" Davis u Türk Telekomu

Košarka
04.03.2010.
u 16:39

Ricky Davis, 31-godišnji američki košarkaš s podebljim NBA stažom, novo je pojačanje turskog Türk Telekoma, momčadi koja ove sezone nastupa i u košarkaškom Eurocupu.

Kao 21. izbor na draftu 1998. godine Davisa su izabrali u, tada, Charlotte Hornetsima. Nakon dvije sezone u tom dresu, te jedne u Miamiju, uslijedile su njegove najbolje tri sezone u NBA ligi, kada je bio član Clevelanda.

Bilo je to razdoblje prije dolaska LeBrona Jamesa u Cleveland. U sezoni prije dolaska "Kralja Jamesa" tamnoputi je bek imao uistinu impozantne brojke u dresu Cavsa, pa je tako tu sezonu završio sa 20.6 poena po utakmici, te 4.9 skoka i 5.5 asistencija. No, unatoč tome, izgleda da ga je konstantno mučilo što nikako nije mogao do prvog "triple double" učinka u karijeri.

I onda mu se 16. ožujka 2003. godine opasno približio. U utakmici protiv Utaha, u kojoj je Cleveland imao sigurnih 25 poena prednosti, nekoliko sekundi prije kraja ogleda Davis je imao dvoznamenkasti broj poena i asistencija, ali i devet skokova.

Nedostajao mu je još jedan, a četiri sekunde prije kraja ogleda igrači Clevelanda izvodili su loptu sa strane. Ona je došla do Rickyja Davisa koji je neometan krenuo prema svom košu. Pucao je na njega, ali ispod obruča i skočio po loptu ne bi li ugrabio 10. skok na ogledu kojim bi upisao i prvi "triple double" u karijeri.

U čudu je cijela dvorana gledala što Davis radi, no nakon svega NBA statističari nisu upisali Davisu deseti skok jer su procijenili da nije bilo namjere za postizanje koša.

Nesretni Davis tako nije obavio svoj naum, a cijela karijera nakon toga mu je bila obilježena tim činom te su ga mnogi svrstali u red neozbiljnih igrača. Napustio je Cleveland te dalje nastupao za Boston, Minnestou, opet Miami i LA Clipperse, s kojima je krenuo i u ovu sezonu. No, u Clippersima je igrao samo 15-ak minuta po ogledu te je prosječno zabijao tek 4.4 poena po utakmici.

Novu priliku pokušat će iskoristiti na europskom tlu, u turskoj TBL ligi, u dresu Türk Telekoma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije