Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLIČKO VS. POVETKIN

Repriza ili senzacija? Za boks bi bilo bolje da Kličko izgubi

vladimir Kličko (1)
DPA/Pixsell
05.10.2013.
u 10:47

– Ako se približi, tada bi Vladimir mogao biti u opasnosti. Mora razviti borbu s poludistance i u klinču te plasirati opasne udarce

Repriza u stilu "još jedan nesretnik koji je legao u posljednjem desetljeću" ili senzacija u kojoj je "vladar boksa napokon na koljenima"? Je li Vladimir Kličko (37 godina, omjer 60-3, 198 cm, 110 kg) napokon dobio ravnopravnog protivnika, nekoga tko će ga skinuti s trona teške kategorije? Da je Aleksandar Povetkin (34, 26-0, 188 cm, 102 kg) taj priča se više od tri godine, a u subotu navečer u Moskvi (21.30, Nova TV) riješit ćemo i tu enigmu.

Bolji od Kličkovih žrtava

Uspoređujući Povetkina s posljednjim Kličkovim protivnicima Pianetom, Wachom, Mormeckom ili Hayeom, gdje mu je mjesto, je li tek na njihovu nivou?

– Definitivno je klasa iznad. Međutim, mislim da će opet presuditi genetske predispozicije. Inače, Povetkin nije istinski teškaš, on je teškaš starog kova, a novi iz 21. stoljeća svi imaju više od dva metra. S druge strane, obojica su imala slične amaterske karijere, iz slične su istočnjačke škole, imali su doticaja sa zapadnom školom boksa, uostalom obojica imaju olimpijska zlata – analizira trener Vlado Božić, boksački autoritet, koji je radio s Cro Copom, Mavrovićem, bratom Stjepanom, učio boksu UFC zvijezdu Fabrizija Werduma...

Godinama su braća Kličko izbjegavala ovog Rusa, jedna je teorija zbog podjele novca, a druga jer su ga se bojala. Kojoj ste bliži?

– Strah? Nema u boksu straha, već samo opreza i muke. Usto, u boksu su 70 posto zakulisne igre, a 30 posto je sam boks. Umjetnost je napraviti pravi tajming i pravo vrijeme za pravog protivnika i pravi meč. To se ne zove izbjegavanje, već taktiziranje. A sada više Kličko nije mogao taktizirati i odgađati borbu. Dakako, time su podigli interes kod javnosti, a time i zaradu. Boks je biznis – dodaje naš trener.

Fjodor tipuje: Povetkin

Gdje je Povetkinova šansa?

– Ako se približi, tada bi Vladimir mogao biti u opasnosti. Mora razviti borbu s poludistance i u klinču te plasirati opasne udarce. No Vladimir je tu izuzetno iskusan, a kako Povetkin ima opasan lijevi kroše, Kličko će vjerojatno raditi s puno lijevih direkata koji će završiti bombom iz desnice. I tako pedesetak puta, što je dovoljno za kraj. Očekujem klasičnu Kličkovu predstavu na koju smo navikli – zaključuje analizu Božić.

Za boks bi bolje bilo da Kličko padne. No zakoni velikih brojeva kod njega malo vrijede. Najbolji borac svih vremena Fjodor Jemjeljanjenko ipak tvrdi: – Dobiva moj Rus Povetkin!

Nadamo se tome i mi...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije