Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Solidarnost

Reprezentativci pohitali u Petrinju, Puklavec i Kodrić pomagali iako su i njihove kuće stradale

Posljedice razornog potresa u Petrinji i okolici
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
29.12.2020.
u 21:09

- U Petrinju smo stigli s dva kombija puna vode, lopata, kanti, radnih rukavica... S obzirom da je Petrinja ostala bez struje otišli smo na periferiju grada, do obiteljske kuće predsjednika Hrvačkog kluba Petrinja Vinka Kadečke, gdje smo sve to istovarili, a sutradan ćemo se vratiti pomoći rasčišćavati grad - kazao je Đok

Čim su u Zagrebu i sami osjetili potres, a zatim i vidjeli potresne scene razorene Petrinje, put Banovine spontano su pohitali i hrvački reprezentativci predvođeni trenerom reprezentacije Antonom Đokom.

- U Petrinju smo stigli s dva kombija puna vode, lopata, kanti, radnih rukavica... S obzirom da je Petrinja ostala bez struje otišli smo na periferiju grada, do obiteljske kuće predsjednika Hrvačkog kluba Petrinja Vinka Kadečke, gdje smo sve to istovarili, a sutradan ćemo se vratiti pomoći rasčišćavati grad.

S Đokom su stigli Ivan Huklek, Ivan Lizatović, Antonio Kamenjašević, Vjekoslav Luburić, Mario Đok, fizioterapeut Luka Sabljić..., a dočekali su ih Petrinjac Pavel Puklavec i Siščanin Karlo Kodrić, osvajači brončanih medalja sa juniorskog Prvenstva Europe. A baš njih dvojicu pohvalio je i Đok.

- Premda su i njihove kuće popucale, Puklavec i Kodrić nesebično pomagali drugima. Po danu ćemo svi zajedno zacijelo biti korisniji.

A okupit će se opet kod Vinka Kadečke, profesora prirode i biologije, koji je na čelu trofejnog hrvačkog kluba - negdašnjeg Gavrilovića - pod 2014. godine.

- Bit će dosta posla i na kućama naših hrvača. Nastradalo je dosta krovova i dimnjaka. Moji su dečki spremni. Pričao sam s direktorom Komunalca i načelnikom policije rekavši im da nam kažu što trebamo raditi i mi ćemo na traženom mjestu učas biti.

Srećom, dvorana kluba koji je po šest puta bio prvak bivše SFRJ a potom i neovisne Hrvatske, nije jako nastradala, ali dovoljno da se u njoj ne može trenirati.

- Iako smo imali par napuknuća zidova nakon onog prvog potresa u ponedjeljak ujutro, mi smo ipak trenirali. No, nakon ovog drugog, jačeg, potresa sada to već izgleda ozbiljnije, pa ćemo morati zvati statičara za procjenu. Ne možemo pustiti sportaše u dvoranu dok je statičari ne ispitaju.

To je dvorana izgrađena 1973. za nagradu Gavriloviću koji je godinu prije prvi put postao ekipnim prvakom SFRJ - kazao je Kadečka koji je, premda mu je 40 godina, još prošle godine bio državni prvak u kategoriji do 97 kilograma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije