Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPREZENTACIJA TRENIRALA

Niko Kovač: Protiv Talijana nećemo gubiti glavu, odgovara nam i neriješeno

Trening reprezentacije
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/16
03.06.2015.
u 20:31

– Svjesni smo da nam utakmica može mnogo toga donijeti, a ne možemo mnogo toga izgubiti. U dobroj smo situaciji, nama je pozitivan rezultat i neriješeno

Hrvatska reprezentacija odradila je danas na Maksimiru prvi trening uoči prijateljske utakmice s Gibraltarom i kvalifikacijske s Italijom. Izbornik Niko Kovač na raspolaganju nije imao sve reprezentativce. Srna, Vida, Halilović, Pranjić i Rakitić još imaju klupskih obveza. Ćorluka će stići tijekom večeri, a Olić i Perišić u četvrtak.

– Protiv Gibraltara ćemo pokušati primijeniti ono što ćemo trenirati. Imat ćemo posjed lopte i pokušati probiti blok. To je uvijek teško, ne samo za Hrvatsku, i tražit ćemo brzi pogodak, rastrčanost, opuštenost, da igrači pokažu sve što su pokazivali kroz sezonu – rekao je Niko Kovač.

Nakon toga u petak pred praznim Poljudom slijedi utakmica s Talijanima, glavnim konkurentima u skupini. Termin nije najbolji jer su igrači umorni nakon sezone.

– Što je – tu je. Nama je isto kao i Talijanima, a svjesni smo da nam utakmica može mnogo toga donijeti, a ne možemo mnogo toga izgubiti. U dobroj smo situaciji, nama je pozitivan rezultat i neriješeno. Nećemo srljati, nećemo gubiti glavu, ali pokušat ćemo dobiti kao i svaki puta do sada – rekao je Kovač.

Kovač ne može računati na ozlijeđene Luku Modrića i Dejana Lovrena.

– Svi ostali su dobro, Olićevo stanje ide nabolje, a volio bih da svi ostanu zdravi protiv Gibraltara kako bismo u punoj spremi išli u Split. Osim toga, naši mlađi igrači sve su zreliji, imaju podršku starijih i mogu od njih učiti. Ne slažem se da je Mandžukić u lošoj formi, očekujem da će biti onakav kakvog ga želimo. Vidjet ćemo tko je u kakvoj formi i onda ćemo odlučiti o sastavu.

Hrvatska će protiv Italije zbog Uefine kazne igrati pred praznim tribinama.

– Ne znam je li itko od nas već igrao u takvoj situaciji. Slično je treningu, ali imamo protivnika s druge strane i igramo za bodove. To je specifična situacija, no također vrijedi isto i za Talijane i za nas. Bilo bi, naravno, ljepše da imamo podršku navijača kao što su oni imali u Italiji, ali prilagodit ćemo se. Nećemo previše pričati o tome, nego ćemo se pripremiti – zaključio je izbornik.

>> Kovač okuplja reprezentaciju, igrači dijele ulaznice po Zagrebu

Komentara 17

MA
Mars...+
22:46 03.06.2015.

Niko Kovač: Protiv Talijana nećemo gubiti glavu, odgovara nam i neriješeno >>>> Nikad mi se nisu svidjali treneri koji kalkuliraju i unaprijed spominju nerijesen rezultat. To je nas teren i trebamo igrati na cistu pobjedu.

BR
brčko
00:33 04.06.2015.

naprijed naši!

MA
Mars...+
22:53 03.06.2015.

Olićevo stanje ide nabolje>>>> ili na bolje....Kakav je sad to hebeni novi pravopis? Od kada u hrvatskom jeziku postoji glagol naboljeti ? Zaredom ili za redom....Glagol 'zarediti' oznacuje sasvim nesto drugo. Tko je uspostavio taj new-speak ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije