Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dražen Anzulović

Repešin dolazak na Stručni savjet ne bi donio preokret

'zagreb... 28.11.2009.  Trg Drazena Petrovica - kosarkaska utakmica NLB liga, KK Cibona KK Zagreb / drazen anzulovic sa sinom rokom Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
30.11.2009.
u 08:50

Dražen Anzulović čekao je da se sve nekoliko dana slegne. Tek pet dana nakon što je Joke Vranković izabran za izbornika, odlučio je ponešto reći o preokretu koji ga je izbacio iz igre.

 U očima velikoga gazde hrvatske košarke, u manje od godinu dana, od velikog je favorita postao autsajder.

- Logično je da sam razočaran jer imao sam svojevrsno obećanje. Kad je prošle godine predsjednik HKS-a Danko Radić u Rimu nagovarao Jasmina Repešu da i dalje vodi reprezentaciju i kad je ovaj na to pristao, dogovoreno je da ja budem Jaskov nasljednik. Kasnije su mi to obojica potvrdila.

Radić mu okrenuo leđa

Zbog čega je Radić u međuvremenu Anzuloviću okrenuo leđa? Neki kažu zato što za vrijeme Eurobasketa nije htio rovariti protiv svog prijatelja i izbornika Jasmina Repeše. Zula nam to ipak nije potvrdio.

- Možda se to dogodilo zbog nekoliko detalja u kojima Radiću nisam dao za pravo. Na mene ne može nitko utjecati. Pomoćni trener reprezentacije je tu da provodi izbornikove ideje.

Zula je poznat kao tvrdoglav i svojeglav trener, a takvi dinastiji ne odgovaraju.

- Možemo se o svemu dogovoriti, a ako to ne možemo, onda je trenerova posljednja. Znate, kad pregovarate o dolasku u novi klub, uvijek imate dvije opcije. Da vam klub sastavlja momčadi ili da tražite ovlasti da to sami činite.

Kaže da je znao da je dospio u Radićevu nemilost. Na Stručnom savjetu, od nazočnih, za njega je bio jedino Ivan Sunara, Pavličević je bio suzdržan, a na Upravnom odboru izboru Joke Vrankovića prije Anzulovića protivili su se Tomislav Karamarko i Josip Stojanović.

- Htio bih se zahvaliti ne samo tim ljudima nego i onima koji nisu članovi tih tijela Saveza koji su me podržavali.

I dalje lojalan Repeši

Zula ne želi govoriti o razlozima lošeg dojma na Eurobasketu jer je lojalan Repeši kojem ne zamjera što nije bio na sjednici Stručnog savjeta za koju su neki bili tako obrađeni da ne bi poslušali ni Phila Jacksona.

- U prvi tren sam bio time razočaran, no u razgovorima s Jaskom poslije toga razumio sam ga zašto nije došao. S obzirom kakve su se igre vodile Repešin dolazak ništa ne bi promijenio. Uostalom, o svemu je na koncu odlučivao Upravni odbor na kojem ja, baš kao i na Stručnom savjetu, nisam imao nikakvih izgleda. Dovoljno je reći da je na Stručnom savjetu rečeno da se na Upravni odbor ide s dva kandidata, a na kraju se raspravljalo samo o jednom. Osim toga, po pozivu na taj Upravni odbor taj se dan uopće nije trebalo birati izbornika. Tako podložan Stručni savjet doista nam ne treba.

Nesuđeni izbornik prošle je sezone vodio belgijskog prvaka Charleroi, a sada je slobodan i zacijelo će biti prvi izbor jačih hrvatskih klubova ako, i kada, požele mijenjati trenere. U Zagrebu i Ciboni je već radio, a sa Zadrom i Cedevitom je još ove godine pregovarao.

- Ne želim ispasti neka babaroga za sve te trenere kojima želim najbolje rezultate - poručuje Anzulović.

Dok se na Stručnom savjetu razglabalo tko će biti izbornik, dva jedina kandidata Anzulović i Vranković bili su na kavi.

- Joke je meni bio jedan od najdražih igrača koje sam trenirao u svojoj trenerskoj karijeri. Negativan prema njemu neću biti. Naš odnos će biti kao i dosad.

Što ako ga Vranković nazove radi savjeta.

- Nije Joke kriv što ja nisam izbornik. Spreman sam mu ponuditi svoje mišljenje, a hoće li to za njega biti dobar savjet, on će prosuditi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije