Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA IZBORNIKA

Repeša treba ostati ako ga igrači još prate

Jasmin Repeša
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
08.09.2014.
u 12:45

Izjavom o Balkancima hrvatski košarkaški izbornik otkrio je da je izgubio samokontrolu, a upravo je to dosad bila njegova najveća vrlina

Ako Jasmin Repeša sam kaže da nije zadovoljan, ako nitko od igrača nije zadovoljan, ako Jasko nije uspio u naumu da Hrvate učini ponosnima na to kako njihova reprezentacija igra, onda je logično reći da hrvatski košarkaški izbornik ovaj put u svojoj misiji nije uspio. To više što je i on sam pričao o visokom dometu, što je poslao poruku da je vrijeme da nekoć velika reprezentacija ponovno bude takva umjesto da ipak ode ponizno na Svjetsko prvenstvo u Španjolsku.

Da nije bilo spašavanja žive glave protiv Filipina, velikog kiksa protiv Senegala i taktičke klonulosti protiv Grčke, iznimno težak ždrijeb bio bi sasvim prihvatljiv alibi. Jer, i da smo bili prvi u skupini u osmini finala, ni protiv Srbije ne bismo bili favoriti. Nažalost, od šest utakmica samo su u dvije izvedbe bile za aplauz (Argentina, Portoriko), za što veliku odgovornost snose i nositelji igre.

Među njima dužni nisu ostali samo Bogdanović i Šarić, dok se Amerikanac Lafayette nije pokazao pojačanjem. Ne, nije debakl izgubiti od europskog prvaka Francuske, no to je ipak propuštena velika prilika jer su Francuzi bili bez Parkera, Noaha i još nekolicine klasnih igrača.

A već plasman u četvrtfinale SP-a bio bi uspjeh jer bi to bio ekvivalent polufinalu Eurobasketa s obzirom na to da je svjetska scena jača za Amerikance, Brazilce, Argentince i Australce.

Nažalost, u Sevilli i Madridu nedostajao je Repeša iz Celja i Ljubljane. Ovaj put nije uspio doprijeti do igrača, odnosno do centara u njihovu mozgu u kojima se podiže borbeni faktor na ratničku razinu i u kojem se potiče koncentracija na obveznu igru.

On je i dalje zanatski dobar trener, koji ovaj put nije uspio. Ako je odnos između njega i igrača potrošen, onda bi bilo bolje da taj posao preuzme netko drugi. Ako Jaska za šefa i dalje žele naši glavni igrači, Bogdanović, Tomić, Ukić i Šarić, ako ga ne mrze zbog toga što ih je proglasio Balkancima, onda ga treba zadržati jer su naši najbolji treneri (Spahija, Perasović) ionako zauzeti.

Upravo je ta nes(p)retna izjava o Balkancima bila slika izgubljene samokontrole, a ona mu je dosad bila vrlina. Uvijek je pred medije izlazio spreman, znajući kakvu će i kome poruku poslati. A ovo je, bogme, bila loša poruka.

>> Sesar: Nije bilo kemije u momčadi, Repeša nije pronašao pravu igru

Komentara 16

DU
Deleted user
13:02 08.09.2014.

pozivanje na igrače je sramotni alibi. Niti im je dužnost,niti su ga igrači izabrali, niti će ga smjenit. Uostalom stvara je kaos u momčadi jer branit će ga Markota, Žorić, Laffayete i sl. koji ne mogu igrat niti u svojimm klubovima, a kamo li u repki.

Avatar comandante
comandante
13:58 08.09.2014.

navodno ga prate, jucer su ga svi dopratili do Zagreba!!!

Avatar LiberAlniGad
LiberAlniGad
13:03 08.09.2014.

Dobar je Repeša čovjek, ali tko bi normalan njega pratio???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije