Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HKS U Savezu žele da Repeša još jednim velikim natjecanjem pripremi teren za svoga nasljednika Anzulovića

Repeša nije odbio, ali nije ni obećao

21.11.2008.
u 18:03

Premda je za njegovo nestabilno zdravlje, uzdrmano nestalnim tlakom, i te kako potrebno slobodno ljeto, Jasmin Repeša nije imao srca odbiti izaslanike Hrvatskoga košarkaškog saveza. Predsjednik i glavni tajnik, Danko Radić i Željko Drakšić molili su ga da ih ne odbije, pa se vraćaju kući s kovčegom punim optimizma, ali bez konačnog rješenja.

Sve ovisi o zdravlju
Iako nam nije mogao konkretno odgovoriti na pitanje “imamo li izbornika”, Danko Radić uvjeren je da će preporoditelj nacionalne vrste ostati na njezinu čelu:

- Repeša nije rekao da neće voditi reprezentaciju na Europskom prvenstvu u Poljskoj. Doduše, nije sa stopostotnom sigurnošću rekao ni da hoće. Može ga spriječiti samo zdravstveno stanje, koje ne možemo prognozirati, ali i moguća promjena kluba. S Romom zbog toga ne bi bilo problema pa se moramo nadati da će ostati u Rimu.

I doista, promijeni li Repeša klub, bit će mnogo teže zadržati ga. Bez obzira na visok ugovor (800.000 eura), Jasko je pomalo nezadovoljan ulaganjem kluba u igrače. Čini se da se ambicioznost vlasnika ne poklapa s njegovim ambicijama pa nije nemoguće da na vrhuncu karijere ode probitačnijem gazdi. Bude li to kojim slučajem španjolski klub, nacionalna vrsta bit će nemoguća misija jer tamošnji klupski treneri ne smiju voditi reprezentacije.

Podgrijavaju nadu
Čini se da je čelnicima HKS-a važnije da još postoji mogućnost nastavka suradnje s Repešom nego da već sada imaju njegovu odbijenicu i da mogu početi tražiti nasljednika. U savezu očito žele i da Repeša još jednim velikim natjecanjem pripremi teren za Anzulovića.

- Naša je momčad u naletu i bilo kakav neuspjeh gurnuo bi novog izbornika, ali i reprezentaciju, poprilično dolje - kaže Radić.

Hakaesovci su očito u Rimu kupovali vrijeme. A jesu li “kupili” i Repešu čut ćemo uskoro od njega samog, kada odluči progovoriti.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije