Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JASMIN REPEŠA Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije ostaje na toj poziciji

Repeša: Neću pogaziti riječ, to je moj projekt

11.12.2008.
u 08:14

Javio se tek nakon što je trčanjem iz tijela izbacio toksine. Premda je službeno ostao bez posla, Jasmin Repeša zvučao je kao da je jako dobre volje.

- Ne vidim razlog zašto bih bio srdit. Nisam dobio otkaz, negko sam ga dao. Stvari u Romi nisu išle kako sam htio pa sam se povukao.

Dojma smo, da je htio ostati, mogao je, jer mu otkaz ne bi dali. Roma tako dobro stoji u Euroligi (5:1) da onih pet uzastopnih poraza u talijanskom prvenstvu ne izgleda tragično.

Ne žurim u novi posao
- Nisu u pitanju samo pobjede i porazi nego i kvaliteta igre. Pobijedili smo u Euroligi Fenerbahçe i Albu, no nisam bio zadovoljan.

Kad smo ga pitali izlazi li odmah na burzu trenera, energično je otpovrnuo:

- Pa tek sam dao ostavku. Najprije ću se dobro odmoriti i to u obiteljskom krugu. Možda s obitelji odem i na skijanje. Ne žurim se preuzeti novi posao. Bude li zdravlja, bit će i posla. Dok je pleća, bit će i poduzeća - našalio se.

Nadamo se da će za to vrijeme učvrstiti zdravlje i da će pun elana voditi reprezentaciju na Europskom prvenstvu u Poljskoj.

Hrvatsku javnost zanima kako će se taj potez odraziti na reprezentaciju.

Ponude će stizati
Za Hrvatsku bi idealan scenarij bio da Repeša ne prihvati ni jednu ponudu, a njih će sigurno biti, pogotovu ne ponudu kluba koji bi mu branio rad s reprezentacijom. No, što ako se ipak dogodi neodoljiva ponuda, recimo, iz Španjolske, u kojoj su propisi takvi da klupski treneri ne smiju raditi s reprezentacijom?

- U tom slučaju imat ćete sportskog direktora reprezentacije. Stojim iza toga projekta i neću dići ruke od njega. Uostalom, kada sam pogazio svoju riječ?!

Nije to učinio niti kada su mu, za posljednjeg mandata u Ciboni, kazali da su dobili novac za tri kasneće plaće i da može povući svoju ostavku. Zahvalio se i ostao pri svojoj odluci.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije