Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika prilika naših

Repeša: Ljeto je naše! Tomić: Došli smo po medalju

Hrvatska košarkaška reprezentacija, Češka, Eurobasket (1)
Igor Kralj/Pixsell
19.09.2013.
u 12:54

– Oni na papiru možda jesu najpoželjniji, no igraju jako dobro. Poznavajući njihova trenera i stil igre, čeka nas jako teška utakmica

Pred hrvatskim košarkašima danas je najvažnija utakmica ovog naraštaja. Pred Tomićem, Bogdanovićem, Ukićem i društvom najveća je prilika za ulazak u polufinale EP-a snivan proteklih 18 godina. Prilika se zove Ukrajina, dvoboj u Stožicama počinje u 17.45 sati, a uoči njega pred novinare je izašao Ante Tomić i rekao bez okolišanja:

 – Ovo što smo dosad napravili neće imati puno smisla ne pobijedimo li i Ukrajinu.

 Igra se i glavom i srcem

 A što je s vizom za SP, plasmanom među prvih šest, zar nije to bio cilj?

 – Došli smo na EP napraviti nešto posebno, a to bi bilo osvajanje medalje.

 Slično je zborio i hrvatski izbornik Jasmin Repeša:

 – Sportaši ponekad imaju životinjske instinkte, a mi od prvog dana imamo neki osjećaj da je ovo ljeto naše.

 Kad je već tako, pitali smo izbornika koja je “formula” za pobjedu nad Ukrajinom?

 – Nema u tome puno filozofije, “formula” je ponajprije defenzivni intenzitet, skok, defenzivna tranzicija, ali i prilagodba na pozicijsku igru pet na pet. Njihov NBA trener ima napadačke setove od po 10 sekundi, što je lakše za defenzivnu koncentraciju. Osim toga, u dva segmenta možemo biti bitno bolji. Naime, među svim četvrtfinalistima vodeći smo po broju izgubljenih lopta i promašenih slobodnih bacanja. Izgubimo li tri lopte manje i pogodimo 10 posto bacanja više, to je već 10 koševa više. Takve se utakmice ne igraju samo srcem nego i glavom. Moramo igrati smireno.

 Postoji li opasnost od podsvjesnog opuštanja, s obzirom na to da Hrvatska ima najpoželjnijeg četvrtfinalnog suparnika?

 – Oni na papiru možda jesu najpoželjniji, no igraju jako dobro. Poznavajući njihova trenera i stil igre, čeka nas jako teška utakmica. U tom smislu su nam dobro došla dva dana odmora jer smo najbolje igrali upravo tada, recimo protiv Finske. U toj smo utakmici igrali najbolje na turniru – odgovorio je Tomić.

 Ne osjećam pritisak

 Njega smo pitali i za nervozu. Trese li ga sportska groznica?

 – Nisam osjećao nikakav pritisak ni na Final Fouru Eurolige, ni u španjolskim finalima, a ne osjećam ga ni sada. Postavili smo se tako kao da nam je svaka utakmica finale.

 Kako se pak izbornik nosi s pritiskom, s novim velikim iščekivanjem nacije? Jer, neki idu tako daleko da tu utakmicu smatraju prilikom za renesansu košarke u Hrvatskoj.

 – Znam da ćemo igrati u domaćinskoj atmosferi, a za jednog sportaša i trenera to bi zaista trebao biti užitak. Uživam u svakom danu, ali s namjerom da nastavimo tu pozitivnu priču – rekao je Repeša.

>>Bogdanović poručuje: Ne brinite, igrat ćemo muški!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije